2009. június 28., vasárnap

Jób Könyvének Második Felének Vége

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (olyanok nyomán vélhettük így, akik minden valószínűség szerint sosem olvasták a szöveget)

Az Úr is terészetesen beszél. A Gyűrűk Urában mennek, ebben meg beszélnek.
- Ki mit hord itt össze? Áh, Te volnál! Akkor gyere ki a táblához, és tartsd meg Te az órát!
Aztán egy rakás mindent összehord, hogy ki mit nem csinált amit ő viszont igen, pl. oszlopokra helyezte a Földet, ajtókkal zárta el a tengert, a reggel parancsra jön el, megfogta a Földet, megrázta, és a széleiről leestek a gonosz emberek, karokat tört el, meg hogy ő már akkor is itt volt, amikor te még csak gondolat sem voltál a szüleid fejében. Valamint a hó és jégeső (alapanyaga) raktárakban van eltárolva, ha esetleg sürgősen kellene háború idején. Ő szüli meg az esőt, a jeget, apja az esőnek és a harmatnak (Isten egyszerre férfi és nő!), a csillagképek szándékosak (bár vizsgálatuk ugyebár tiltott, de akkor ... Áh.). Isten szemékyesen nyitja meg az ég tömlőit hogy essen az eső.
A KJV-ben a 38-es fejezet utolsó 3 verssora a Károli 39-es fejezet első 3 verssora.
Isten személyesen eteti az oroszlánokat és a hollókat, felügyeli a szarvasok ellését. (A kőszáli zergék ellési idejét meg egy biológus megmondhatja neki, ha úgy kíváncsi rá meg a hasonló példák.)
Ha a szamarad megszökik, tudd: az Úr maga oldozta el onnan, ahova kikötötted.
A strucc nem a porral költeti ki a tojásait, nem hagyja azokat magukra, hanem kotlik (a hím) és gondosan őrzi. (Ha meg olyan rossz szülők lennének, vajon kinek lenne a hibája a Biblia logikája szerint, hm?) Különösen nem bántja a fiókáit! kikérem ezt a strucc nevében!
A lónak maga Isten rakja fel a sörényét, lol.
A ló nem nevet a fegyvereken, csak jól van idomítva. Már amelyik idomítva van. Különösena kürtszóra való leírt viselkedés lehet reménytelen egy igavonónál, teszem azt.
Az ölyvnek Mr. Isten mondja meg, hogy e, magasra kell fészkelned, nem fészkelhetsz csak úgy össze-vissza! És ragadozó, nem dögevő...

Aztán Mr. Isten Jóbhoz fordult:
- Ki vagy Te, hogy felelősségre vonj engem, amiért igazságtalan vagyok? Szégyeld magad és nyalogasd a talpam! De izibe!
- behemót. Ez se nem elefánt, se nem víziló, hanem egy mítikus szörny a zsidó mitológiában. A szárazföld überszörnye.
- leviathán. Ez sem cethal, sem nem krokodil, ellenben a víz überszrnye a zsidó mitológiában.
- és akkor már kki ne hagyjuk, bár a szöveg nem foglalja magába: volt a levegőnek is überszörnye, a Ziz.
A levitahánt azért hozza fel, hogy még azzal sem merne senki szembeszállni, hát még vele! (Jób egyébként erre is kitért, miszerint Mr. Isten erőből uralkodik...)
"fogainak sorai körül rémület lakik"

Jób:
"Te mindent megtehetsz, és senki nem vehet rá, hogy meggondold magad" (két igen kétséges állítás az eddigiek fényében)
(Jób saját szemével látja az Urat.)
Jajj, minden az én hibám, bocsika, nem szóltam semmit!

Az Úr (a három férfihoz):
Ti mivel hüyék vagytok nyomás feláldozni ezt-meg-azt! Jó sokat! Jób meg majd imádkozik értetek! Ugye Jób? Ha Jób nem lenne, most lesúlytás jönne izibe!

A három férfi elmegy.


Az Úr meggyógyítja Jóbot, kétszeresét adja annak, amit elvesztett. Az összes fiú- és lánytestvére odaszalad Jóbhoz (akikről Jób megállapította, hogy a bajban kutyába sem vették). Zabálták Jób kenyerét. Én csak az adóellenőrt várom, hogy megkérdezze, honnan a vagyon?
Jóbnak újra lett még 7 fia és 3 lánya, mint volt, a lányok szebbek, mint semelyik msik szerte a tartományban, Jób pedig eztán 140 évig élt, még az ükunokáit is látta felcseperedni!
Aztán meghalt.



Itt a mese vége, fuss el véle, aki nem hiszi, járjon utána (megtettük, csalódnunk kellett).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése