2009. június 19., péntek

Dávid főrendjei

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (vagyis nem is olyan rég még azt is hihettük)

Dávid most már öreg. Ideje volt átadni a trónt Salamonnak. Összehívatta hát az ország összes vezetőjét (fejedelmek és papok, léviták). Majd népszámlálást tartottak a 30 év felettiek körében (ami most senkinek nem szúrja a szemét, hm, Mr. Isten?). A népszámlálás csak a 38,000 összehívottra vonatkozott, 24,000 felelt meg közüllük a kívánalmaknak. A listában megint említenek egy közeli rokonok közti házasságot (ami vérfertőzés, de korábban bővebben hallottunk róla már).
A léviták között is tartott Dávid egy másik népszámlálást, ott a 20 év felettiek között.
Két család közt nagy volt a különbség gyerekekben, ezért a nagyobb családból sorsolással átigazoltak néhányat hogy kiegyenlítsék az arányokat.
A Károli verzió ezután elkövet egy hamisítást. Beszúr egy 6. nevet a 25:3-ban, ami SEHOL máshol nincs ott (értve ezalatt az összes fellelhető másik verziót amihez hozzáférésem van). Érthető, miért teszi: észrevette, hogy csak 5 név van felsorolva, de a szöveg 6-ra hivatkozik. Azonban ez CSALÁS, szándékos HAZUGSÁG.
A 25.4-ben megint apa megjelölése nélkül szerepel egy Hémán. Komoly fenntartásaim vannak ezzel az alakkal kapcsolatban. Bár még kisakkozható a kiléte, de ez így nem fair azokkal szemben, akiknek nincs számítógépe konkordanciakeresővel. Azonkívül amijen kalandozó a Biblia soha nem lehetünk biztosak a pontos megjelölés nélkül, kérem! Kár továbbá, hogy Hémán lányainak nevét nem adják meg. Legalább a sor végén megérdemelnék a helyet.
A többi lista néprajzkutatóknak lehet csak érdekes. Viszont említik "Dávid Krónikájának Könyvét", amiről persze senki nem tud (de vaószínűleg úgysem tartalmaz semmi érdekest, bár sose lehessen tunni).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése