2009. június 25., csütörtök

Az új államrendszer

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (vagyis nem is olyan rég még akár azt is hihettük, olyanok nyomán, akik minden valószínűség szerint sosem olvasták a szöveget)

Kisorsolták, ki lakhat Jeruzsálemben, és ki megy haza. Akkor most hogy is állunk az elég házzal?
Majd újabb lista következik. Akarsz bővebb listát? Nézd meg a Krónika Könyvét!
Majd ünepeltek. Újabb listával.
Majd adót fizettek a papoknak.
Majd megint olvastak picit, ezúttal azt a részt találták meg, hogy Ammon és Moáb leszármazottai nem lehetnek a gyülekezetben. Ezért száműztek a területükről mindenkit, akik nem voltak zsidók.
Nehémiás visszament Artaxerxéshez, így épp nem volt jelen akármikor, valami pince átadásakor Tóbisnak biztosan nem. Mikor visszatért, azonnal visszafoglalta a kamrát. Majd ismét behajtatta az adókat a papoknak, amiket mihelyst lelépett baszott fizetni a nép. Meg szombaton is dolgoztak továbbra is. Vásároltak és eladtak szombaton! Míly szörnyűség!
Szombatra a kereskedelem megakadályozására egész napra kapuzárást rendelt el Nehémiás. Levonhatjuk ebből, hogy Nehémiás, aki tudta mi az a raktá, egy barom volt.
Aztán elment olyanokhoz, akik Ammon vagy Moáb leszármazottakkal házasodtak, és jól megverte őket, míg meg nem ígérték, hogy elválnak, és többet ilyet nem tesznek. Nehémiás, a gengszeter.
Nehémiás nincs tisztában Salamon történetével.


Mit lehet erről elmondani? Zagyva szóhalom az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése