2009. június 28., vasárnap

Jób Könyvének Első Felének Vége

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (olyanok nyomán vélhettük így, akik minden valószínűség szerint sosem olvasták a szöveget)

Czófár nem akarta ennyiben hagyni:
- honnan tudod, mit gondol az Isten? (Hát pl. van neki egy szabálykönyve...)
- Isten azt csinál amit akar, nem szólhatsz bele
- Jóbot hazugsággal és képmutatással vádolja meg
- ha Jób továbbra is ilyen seggfej marad, nem adatik meg neki amit kér: a HALÁL.

Jób:
Hülyék vagytok, mind ostobák! Én is tudok annyit, mint Ti! Csúfolódtok egy szegény szerencsétlenen; csak mert nektek nincs semmi bajotok lenéztek engem most!
12:6-ban sátor helyett "Tabernákulum" van, és arról szól,m hogy bezzeg a gonosztevő útonálló-rablókra nem súlyt így le az Úr.
Minden a véltelenen múlik. Majd ismét számos példát hoz arra, milyen szörnyűségeket követ el az Úr (pl. az Exodus értelmetlen vándorlását is felhozza, mózest őrültnek nevezi :)).
Jób barátait hazugsággal vádolja, azt mondja, ügye csak rá és Istenére tartozik. Azt mondja, barátai szavai üresek, már akkor is bölcsebbnek tűnnének, ha inkább nem szólnának semmit. Kéri, figyeljenek végre arra, amit mond. Kérdi, valóban Istent tartják-e szem előtt amikor beszélnek.
Minek kepeckedjen, úgyis megöli Isten?! Miféle reményről hablatyolnak neki, nem hallják amit mond? (Hogy bármit tesz, csak csapás éri, amit Istennek köszönhet.)
Mr. Isten meg mondja meg végre, mi baja vele! Isten hagyja békén az embereket rövid és küzdelmes életükben, ne tegye még nehezebbé a dolgukat, mint amilyen! Fogja fel, hogy az embert ha halálra kínozzák, az nem támad fel, és ha nincs remény, akkor minek tűrni?

Elifáz:
Jó, jó, de ez csak filozofálgatás, nem segít rajtad. Szinte már tagadod Istent!
Úgy van, ahogy mondod: nem tudsz többet nálunk! (Ez aaannnyira tipikus...) Szentségtörés! Istenkáromlás! Lalalalalalala, befogom a fülem, lalalalala! Minden ember bűnös! Az "egek" sem tiszta (azaz az angyalok)! Mindeni meg fog halni, különösen az olyan gonosz emberek, mint Te!

Jób:
Ja, mindíg ezeket szajkózák. Elegem van belőle, nyavajások! Teljesen légbőlkapott, semmiről nem szóló mondataitok! Tökre az idegeimre mentek! Br cserélhetnénk, és én röhöghetnék rajtatok! Ahelyett, hogy segítenétek valahogy, nem csak a szátok jártatnátok! Elegem van! Rosszabbat már úgyem tehet velem!
Nem ártottam senkinek, mégis árt nekem, és még ezért magasztalják! (A 16. fejezet igazán olvasmányosra sikerült.) Kiontott vérem kiált a földről (mint anno Káinnál)!
Remélem Isten ezen "barátaimra" is éppúgy lesúlyt!
Áh, fárasztom itt magam.

Bildád:
Mielőtt beszélhetnénk el kell foganod, hogy iagzunk van. (?) Miért mondasz bennünket osotbának, mikor te vagy az ostoba, Isten pedig tökéletes? (itt elég szabadon interpretálom a szöveget) Aki nem hisz, az elveszik.Mi értelme van egyébként az életnek? Miért tartanánk be bármilyen szabályt? Isten nélkül kitörne az általános káosz és rombolás, mindenki őrjöngő szadista emberevő, kutyabaszó gyilkossá válna. Csak a jó hívők maradnak meg. Kiírtunk minden máskéntgondolkodót!

Jób:
Ja, ja, kezdjünk csak személyeskedni! Nem szégyellitk magatokat? Még ha tévedek is, csak nekem lehet bajom belőle. Felfuvalkodott nagyképű hólyagok vagytok!
Különben sem tagadom az Urat! De hiába szólok hozzá, nem válaszol! Hiába kérem rajta számn az igazságtalanságát! Hogy úgy bánik vele, mint egy ellenségével! Még az utolsó gyerek is megvet engem, úgy lesúlytott rám! Még a lehelletem is büdös, az asszony nem hajlandó dugni! Csoda, hogy a fogaim megvannak még!
És most még Ti is ugyanúgy bántotok engem, mint az Isten? Bár megírná valaki amit most mondok! (lol)

Aztán valami megváltó kerül szóba, és a 19:26. fordítása kétséges. Károli testetlenséget ír, a KJV húst.
Aztán valamit fegyverről, meg ítéletről hadovál.

Czófár jön:
Azért csak válaszolok. Kikérem magamnak, hogy sértegetsz engem. Isten megfoghatatlan. Isten tudományosan nem vizsgálható.
- A siklóknak nincs fullánkja!
Örülj annak, amid van, másnak ennyi sem jut.
Az Istenben való hit nyugalmat ad.

Jób:
Na akkor idefigyeljetek! Előbb hallgassatok végig, csak aztán szólaljatok meg.
Hát szóltam én hozzátok egy szót is?
A bajom az, hogy bezzeg a valódi gonosztevők vígan élnek, vígan él az egész családjuk, Isten bezzeg rájuk nem súlyt le! Annyi állatuk van, hogy csak na! Még csak nem is titkolják jólétüket, sem istentelenségüket!
Persze nem azt mondom, hogy egyetértek velük, hiszen a rossz az rossz, elítélendőek tetteik. Na de mit érdekli őket, ha egész életükben jól megélnek úgy is, a halál után meg úgyis mindegy! (na ezt a részt kellett volna kiemelni kedveseim)
És nem hallgatnak az olyan emberek senkire, hiszen ők még a hatalmon lévőket is kézbentartják! Az ő életük bezzeg boldog! Én meg... A halában meg úgyis mindegy, mindenkit megesznek a férgek!
Most jól tudom, mire gondoltok, szenteskedők. Jönnétek rögtön azzal, PONTOSAN kikről is beszélek. mintha nem tudnátok magatok is.
Hazugsággal próbáltok vígasztalni, szavaitok hamisak.

- 21:24. "fejőedényeik" - ez szervet jelent ezen a helyen: emlőt. A használt személyes névmás pedig hímnem. Abban viszont nem termelődik tej. Ühüm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése