2009. június 27., szombat

Hadassé felakasztat egy embert

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (olyanok nyomán vélhetjük így, akik minden valószínűség szerint sosem olvasták a szöveget)

Újabb Hámán kerül elő. Aki Agágibeli. akiket 1 Sámuel szerint kiírtottak mind egy szálig. Khm. És ő lett a király fő-fő-fő embere, a király után a második ember (=férfi) a birodalomban. A király pedig parancsba adta, hogy mindenki hajtson térdet ez előtt az ember előtt. De Márdokeus nem tette ezt meg, ami persze nyílt lázadásnak minősült.
Márdokesu azzal védekezett, hogy ő zsidó. Ami szvsz kurvára nem indok. És több napon át eljátszotta a hülyeségét (mert még mindíg ott őgyelgett a kapu előtt, ami csak nem azt jelzi, hogy munkája sem volt?).
Mikor értesült a dologról Hámán, elhatározta, hogy akkor az összes zsidót kiírtja. (?)

Hámán szerette a szerencsejátékot. Legalábbis ez a legtöbb, amit ki tudok hámozni a 3:7-ből.

Hámán egyszer azt mondta Ahasvérusnak, hogy van ugye ez a nép, aki nem hajlandó engedelmeskedni a Birodalom törvényeinek, holott ők is csak ott laknak. (Ez is egy következtetés, megvárjuk, mi lesz belőle.) Ez így nem járja. Ráadásul 10,000 ezüstöt ajánlott fel a királyi kincstárba, ha kiadják a parancsot, hogy mindegyiküket ki kell végezni.
A király beleegyezett, ráadásul a ... lobbipénzt sem kérte. Gyűrűjével igazolhatta magát Hámánezen ügyben. A parancsot kiadták írásban is, lepecsételt iratokon (amikből megint nem maradt fenn példány). A törvény része volt a teljes vagyonelkobzás is.
Susán városa azonban felháborodott a parancson. (?)

Márdokeus felöltötte a szokásos zsidó gyászviseletet (zsákruha, hamuszórás, eszelős tekintet...) és kiállt a város közepére ordítozni. A király kapujához is elment siránkozó-körútja során. Beljebb nem mehetett, mert azt tilos volt.
Mintha M. nem szart volna a törvényekre.
De addigra az összes zsidó mindenhol böjtölt és hangosan siránkozott. Jó ötlet, ha vadásznak rád, legalább könnyebben megtalálnak.
Eszter szolgálólányai és szolgái (hát nem érdekes a sorrend?) jelentették neki Márdokeus viselkedését, mire Hadassé küldött egy adag ruhát M-nek, hogy hordja azokat, de az maradt a gyászöltözetnél. Mikor ölik már meg? Mikor lesz már gyanús valakinek Hadassé és Márdokeus kapcsolata? Amiről mindenki tud? Mert nincs szó arról, hogy Hadassé hazudott volna, csak arról, hogy "nem mondta meg".
Márdokeus meg elmondott neki mindent. Még a 10,000 ezüstös felajánlásról is tudott. Márdokeus jobb, mint az összes pletykás szolga, hivatalnok, és Hadassé saját férje! ezek szerint Eszterke nem nagyon törte magát posztján...
Sőt, nem is hinétek, de volt egy példánya az új rendeletről! Ez a Márdokeus egy kém volt, vagy szabotőr lázadó, és Eszter/Hadassé az ő eszköze a dologban!
Eszter visszaüzent Márdokeusnak, hogy bocsi, de hívás nélkül nagyon rizikós a királyhoz menni, őt pedig 30 napja nem hívták (hát nem erre vannak a szolgák, hogy velük üzengessenek? Vagy együtt sem ettek?).
Márdokeus visszaüzent, hogy ha nem vállalja a kockázatot, akkor a király meg fogja tudni, hogy kedves felesége zsidó, ők meg majd találnak más módot, hogy elhárítsák fejük fölül a bajt.
Erre Eszter üzent, hogy akkor M. gyűjtsön egy helyre minden zsidót (milyen remek ötlet), 3 nap böjt, aztán E. bemegy a királyhoz, lesz ami lesz.
Eszter aztán ment, a király meg persze arany pálcájával megbökdöste. Elvégre ki akar vesződni még egyszer királynőkereséssel?
A király nagylelkű hangulatban volt, rögtön felajánlotta, hogy E-nek adja a fél országot, felhúzzák az új határokat, csak egy szavába kerül.
Hadassé azonban csak azt akarta, hogy a király és Hámán menjenek hozzá lakomára.
A lakomán a király ismét felajánlotta az ország kettéválasztását.
Eszter megint csak egy újabb lakomát kért a király és Hámán részvételével.
Hámán ment kifelé még az első lakomáról, de a kapuban meglátta Márdokeust, aki megintcsak nem térdelt le, hát rögtön elromlott a kedve. De nem csinált semmit (pedig...), hazament, és hívta a barátait és feleségét. és eldicsekedett nekik a megtiszteltetéssel, ami érte a király udvarában. Aztán sajnálkozott egy sort, hogy Márodkeus még mindíg ott ücsörög a palota kapujában. De akkor miért nem végezteti ki?!?
Erre a rokonok (hogy kerültek oda rokonok?) javasolták, hogy csináltasson H. 50 könyök magas akasztófát (miért pont 50 könyök?) és arra lógassa fel M-et, attól majd megnyugszik.
Szóval H-nak joga van kivgeztetni embereket. Akkor miért nem tette meg eddig? HE?
A könyök egyébként ugyanaz, mint a sing. Kb. 40 cm. 20 méter magas akasztófa? Szép naaagy. Hámán meg is csináltatta.

Közben a királynál, még aznap éjjel.
Király bácsi nem tud alukálni, ezért felolvastatta magának országa történelemkönyvét.
Elértek addig a részig (jó ég, mégis mennyi ideig tartott az olvasgatás???), hogy M. feljelentette a két merénylőt. A király megérdeklődte, mi lett M. jutalma. Az apródok megvonták a vállukat, hogy semmi.
A király közben gondolom az ablakban könyökölt, mert egyszercsak észrevette, hogy van valaki az udvarban. Hámán volt. Az akasztófát már készítették, jött kérni a parancsot, hogy M-et akasszák fel. De minek, hiszen az már megvolt! Apokrif csacskaság ez, kérem!
A király megkérdezte a belépő Hámn, mit kell tenni egy nagy becsben álló férfival?
Hámán felelt, azt gondolva, róla van szó.
Ja, nem elfelejtendő: Hámán a szívét használja gondolkozásra, nem az agyát. Íme a biológia a Bibliában!
Nos, az említett cuccokat viszont M kapta meg, hámán meg tisztára összetört. Összehívta akiket előzőleg, és panaszkodott nekik.

Aztán jött a második lakomázás.
Aztán jött a szokásos "nesze neked a fele királyságom" szöveg.
Eszter azt kéri, kíméljék meg az életét. Merthogy olyan népbe tartozik, amit leigáztak (nem mond nevet).
A. kérdi, kitől fél?
E. azt válaszolja, Hámántól.
Hámán félt, a király haragosan elvonult, Hámán könyörgött Eszternek, szokásos filmbeli sírós-leborulós-ruhábakapaszkodós jelenet. király vissza, meglátja, megvádolja erőszak kísérletével, felakasztják Hámánt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése