2009. szeptember 1., kedd

Szónoklatok mindenki ellen

1. Szónoklatok mindenki ellen 1-6
2. Büntetés 7-9

Elöljáróban: Ezzel a könyvvel úgy néz ki általában nem foglalkozik senki, egyáltalán. Jóellel egy embert még láttam, Ámossal senkit. Pedig ez megérdemli terjedelme alapján hogy kétfelé bontsuk.

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Ámosnak, a tékoalbeli pásztoirok egyikének beszédei Izráelről, amiket mondott Uzziás júdai király idejében, ami megegyezik Jeroboámnak - aki Jóás fia - izráeli király uralkodásával; mégpontosabban két évvel A földrengés előtt. (a fickó Hóseás kortársa. De miféle földrengés?)
Izráel (asszem) hadba vonul Damaszkusz ellen három, nemis: négy ok miatt. Ez az ok amiért megtámadták Gileádot. (Roppant jól tud összeadni.)
Ugyanúgy Gáza (foglyokat ejtettek a zsidók közül és eladták őket rabszolgának az edomitákhoz), Tirus (mert nem segítettek Izráelnek azok ellen ezzel megszegve állítólag valamilyen egyezséget), Edomnak (mert megtámadta Izráelt), Ammon fiainak (mert övék lett Gileád a csata után).


Továbbá Moáb (elégette Edom királyának csontjait - hé, ez most nem jó? Az előbb épp Edom ellen akart vonulni. Én mondom, nem érdemes ezeknek próbálkozni.), Júda (mert nem úgy hisznek az Úrban mint mi - Ámos izráeli; itt nincs megemlítve halál-halál-halál), Izráel (mert nem úgy hisznek az Úrban ahogy ÉN elképzelem - itt sincs megemlítve halál-halál-halál; bezzeg amikor az Emoreusok meg Egyiptom meg 40 év (hazug, hazug, hazug) meg próféták -> ezért most "lenyomlak" titeket és megalázom kiválóságaitokat!)
2.9: az emoreusok óriások! (na ja...)


Az Úr egyoldalúan kiválasztotta a zsidókat (az Egyiptomi Kivonuláskkor), és ezzel úgy tekinti, hogy a zsidók ebbe beleegyeztek. Ráadásul végtelen időkre. ch
3.6: "Vajon lehet-e baj (KJV-ben: gonosz) egy városban amit nem az Úr csinált?" - az Úr minden baj forrása. És még ki is van emelve.
És az Úr semmit nem tesz anélkül hogy előtte szólna a prófétáinak róla.
Halljátok: Ellenség jön és sokan meg fognak halni közülletek! (~elkényelmesedéssel vádolja őket)
"elefánytcsont házak" ... szeretnék egyszer olyat látni ...


Szemét papok! Tulajdonképpen mindenki szemét és dögöljön meg aki nem olyan csóró mint én!
Áldozzatok! Sokat! Cserébe "fogak tisztaságát" (= éhínségat) bocsátottam rátok - erre meg nem tértek meg. Hát én ezt nem értem, fffh! De akkor most aszályt is csinálok ha ilyenek vagytok! Meg betegséggel, sáskajárással!
Na hogy még erre sem tértetek meg ?!?
Akkor nesze nektek döghalál mint anno Egyiptomra, és fegyverrel is megöllek titeket, elhurcoltattam gyerekeiteket, meg kifosztattalak benneteket amúgyis, és még büdöset is csináltam - de még erre sem tértetek meg! (miféle hadisten az olyan aki ahelyett hogy győzelemre vinni a népét inkább pusztítja azt? És még csodálkozik?)
A végére azt találtam ki felgyújtok néhányat közülletek, de ez sem használt!
Na akkor most aztán vége a türelmemnek!


Siratódalt rögtönöz Izráel házáról:
90%otok el fog pusztulni és sose lltok már talpra.
Térjetek meg és a közölt listán szereplő dolgokkal hagyjatok fel!
Izráel = József háza (itt)
5.8: asztrológia! Az Úr csinálta! De akkor miért tiltja?
Ha mindent gyorsan megtértek, talán mégis megmenekültök! (esélytelen)
Ne akarjátok hogy eljöjjön az Úr! "Jaj azoknak akik kívánják az Úr Napját!" (Jézus is idézi majd ezt)
Az Úr ha eljön csak halált hoz és pusztulásba taszít. Nem jó az semmire sem. (ööö, akkor most keressük az Urat vagy ne?)
Nem áldozatbemutatást akarok, hanem patakokban ömlő vért!


Amíg van nálatok nagyobb területű ország nem vagytok biztonságban! Addig nem pihenhettek míg mindent el nem foglaltok!
"Megesküdt az Úr Isten az ő életére" - nocsak, nocsak. Megesküdött, hogy mivel gyűlöli Jákób nagyságát ezért kiírtja mind egy szálig (vagy ilyesmi. Nyilvánvalóan Sodoma&Gomorra párhuzam).
Majd mondják akkor egymásnak: ne bosszantsd fel az Urat, mert akkor mindet elpusztít (területet, épületeket = civilizációt), és akkor nekünk végünk.
Megtámadtat benneteket az Úr, Izráel Háza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése