2009. szeptember 4., péntek

Jövő

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Majd ezt mondta a Seregek Ura:
Nagyon vágytam Sion után, de nagyot csalódtam benne, ám mostanra megbocsátottam. Éljenek a zsidók!
Mind sokáig fogtok élni és sok gyereketek lesz. (nem igaz mindenkire. Főleg az állandó lövöldözés meg robbantgatás tesz rosszat az egészségüknek.)
Íme megszabadultak a zsidók mind Egyiptom, mind a keleti szuperhatalom/-mak (Asszíria/Babilónia, és bármi ami utánuk jön) totalitáritásától, és most az Úr hite köré szervezőshetnek (ismét).
Adjátok tovább a történetét az Úr Házának építésének. Mert az előtt folyton csak háború volt, de innentől becsszó megváltozom!
Amit tennetek kell (ezért): (új szövetség?)
Mondjatok igazat egymásnak (felebarátoknak), igazságos "és békés" módon ítéljetek, senki ne gondoljon gonoszt (na, csak nem maradt ki a gondolatbűn...) a felebarátja ellen, ne esküdjetek hamisan - ezek azok, amiket gyűlölök (az Úr).

Aztán azt mondta Zakariásnak a Seregek Ura:
A 4., 5., 7. és 10. hónap böjtje (figyeled hogy szaporodnak?) mostantól vidám ünnep legyen! (eddig gyásznap voltak). "Csak a hűséget és békességet szeressétek."
És azt is mondta:
Lesz még olyan idő amikor soknép jő el. (eljön = lesz?) És mind meg akarnak térni az Úr vallására. Ezekben a napokban minden zsidó férfi ruhája szélébe 10 pogány kapaszkodik majd és úgy járkálnak vele/utna, könyörögve hogy mondják meg hogyan tehetnék ezt. (Szerintem ez mulatságos kép. Ha nem szó szerint vesszük - mint ahogy valószínűleg nem annak szánták - úgy viszont túl könnyen teljesülhet a dolog, azaz nem tekinthető valódi jóslatnak. az egészhez annyi kell hogy felajánlják a csatlakozás lehetőségét nemzsidó származásúaknak. mindíg vannak bolondok - egyszer még a H2O (= víz) betiltásáról szóló népszavazáshoz is sikerült összeszedni a megfelelő mennyiségű aláírást.)


Nos, ezzel Zakariás részének vége, mostantól Deutero-Zakariás munkájába nyerünk bepillantást. De ettől függetlenül ez egy könyv, így úgy is kezelendő.


Az Úr blablablája Kadrák földje ellen.
*Nos, ahelyett hogy belemélyednénk a rentgeteg korablei névbe és politikai történésbe egy huszárvágással álljunk elődeink vállára és fogadjuk el az állítást helyette hogy a 9-11 fejezetek Izraelnek a hellenizmus nagyhatalmi politikájától függő sorsát és harcait tárgyalják. A 9.1-8 Türosz Türosz Nagy Sándor általi ostromára (Kr. e. 332) vonatkoznak (igazából még pár városra, de ez most kit érdekel). Ne feledjük: ez deutero-Zakariás műve, azaz retrospektív prófécia.*
...az Úr - szokás szerint - pusztít. Épp egy háborút csinál amiről pár sorral fentebb nagy elánnal tiltakozott...
9.8: "házam" (az Úré, de nem tiszta hogy a Templom, vagy a zsidó ország) többé senki nem abajgathatja - nos, ez nyilvánvalóan bukott prófécia. Ha más nem kell, vegyük a Róma elleni zsidó lázadást (kb. i.sz. 66-70), ami a Templom lerombolásával ért véget... = apokrif.
Örüljetek mind ti zsidók, mert itt jön a királyotok ki igaz szabadító, szegény és szamárháton ül, egy nőstényszamár csikóján. És felszámolja a zsidó katonaságot és békét hírdet/köt? a pogányoknak6-kal, és uralkodik "tengertől tengerig és a folyamtól (= Nílus) a föld határáig". (Azaz megint a Nílustól az Eufráteszig... című ígéretről van szó, ami nevetséges. Jézus pedig nem uralkodott ezen a területen.)
És jól megtérítitek őket.
Beh jó lesz is az, hejehuja-tilláromhaj!


Az Urat tiszteljétek, mert mindenki hülye, egyedül csak Ő helikopter!
Azért van még mindíg háború mert nem hódol be mindeni az Úrnak! (vagy Hitlernek, Sztálinnak, Maónak - a lényegen mit változtat a név?)
Lesújtunk! Kinyírunk mindenkit! Rúgjunk be!
És Asszíriát is kinyírjuk, meg Egyiptomot is! Kiszárad (az Úr által) a Nílus! (újabb hamis prófécia)


Dögölj meg Libanon (az ország)! Nyesze, nyesze!
Az Úr két pásztorbotja: szépség és egyezség.
Dögöljetek meg, hát nem igaz mán! Aki életben marad a lesújtásomból, azok meg egyék meg egymás húsát! (éljena kannibalizmus...)
Az Úr jelezve hogy felbontja a szövetségét "amit az összes néppel kötött" (az ÖSSZESSEL?) eltörte a "szépség" nevű botját. - Miért nem a "szövetség" nevű botot?
Várj, ez nem az Úr volt hanem Zakariás aki botot tördel.t Eredmény: mindenki szenved, és ebből aztán jól megtanulták hogy engedelmeskedni kell! (ööö)
És akkor azt mondta nekik: ha tetszik nektek amit csinálok "adjátok meg a bérem", ha nem, akkor meg hagyják abba a tettetését hogy hívei. Erre azok adtak 30 ezüstpénzt.
Az Úr meg azt mondta erre, adja a pénzt Z. a fazekasnak. Ezt az Úr Házában keresi fel. (itt vmi Ádám-allegória kell legyen)
Aztán eltörte a "szövetség" botot is, ezzel jelképezve hogy Izráel és Júda kettéválását. (Akkor ez az egész a zsidók múltjáról szól?)
Az Úr végül azzal fejezi be, hogy most aztán bolond (rossz) pásztort fog állítani a népnek. (milyen rendes tőle...).
Aztán jól megszidja az ilyen bolond- pásztort (akit ő maga állított).


"Az Úr igéje Izráel ellen."
Az Úr micsinált az éggel és a Földdel? Oh, átkos bibliai kozmológiai modell! Az embert meg már hagyjuk is.
Ezt mondta az Úr:
Egy napon (vagy csak úgy általában) az összes pogány majd eme hitrendszer megdöntésén fáradozik, de nem fog menni nekik. (Nos, ez nagyon nem így van.)
...lesújtás. Vakság, őrület. A zsidókkal még akkor is kivételezik. Gyújtogatás és halál...
Júda még Dávid házánál is hatalmasabb lesz (minden eddigi hírnévnél hatalmasabbra tesznek szert). (mondom én, hogy semmiféle dávidi leszármazás nem szükséges)
Teokrácia.
És az Úr mindenkit aki Jeruzsálemre (erre a teokráciára) támad majd jól kiírt.
És akkor majd ráébresztem a lakosait (Jeruzsálemét. = a zsidókat) hogy mennyit hibáztak, és akkor majd lesz nagy sírás-rívás. (nem jut eszembe, de tuti láttam már valahol ezt az "átszúrt" képet a korábbi szövegben. Meg is van: Ezékielnél használta PONTOSAN ugyanezt a kifejezést.) "és akkor majd kijön minden nemzettség külön-külön" (bármit is jelentsen ez)


(És) azon a napon (folytatás az előző fejezetből) egy vezető támad (= áll az ország élére) "a bűn és tisztátalanság ellen". Onnantól az Úr eltörli a "bálványokat" amiket már említeni sem fog senki (ez aligha teljesíthető tekintve a történelemben a vallásoknak betöltött nagymértékű szerepét, a néprajzkutatás területét stb.), a prófétákat és a "fertelmes lelkeket" is "kiszaggatja a földből". (Nos, a próféták jó ötlet,a "fertelmes lelkek" meg nem tudom mik.) És ha bárki prófétál (= az Úr nevében beszél) akkor annak szülei megölik majd őt miközben prófétál (mert az hazugság). (jujj)
13.7: az Úr buzi? (azért nem "meleg"-et írtam, mert az itt nem lenne egyértelmű)
13.7-9: valami pásztor és valami férfi meg lesz szivatva valaki ltal, míg az Úr maga azzal van elfoglalva, hogy gyerekeket bántalmazzon (öljön meg). A Föld kétharmada "kivágattatik, csak egyharmad marad meg. (Ez a rész (13.8.) egyértelmű: csak a kevés igazán hűséges hívő éli túl az akármilyen veszedelmet. Mindíg.) A megmaradó harmadrészt "beviszi az Úr a tűzbe" (a nagy vész, ami épp aktuális) és megtisztítja őket (a Babiloni Fogság idejéből ez a kép teljességgel ismerős), erre megtérnek és mindenki (legalábbis az Úr) happy.


Valami újabb háború. Makkabeusok? Minden valószínűséggel.
Azért az Olajfák Hegyének kettévágása túlzás.
A hamis ígéret arról, hogy majd "mi győzünk" (a zsidók).
14.11: a 2. Templomot nem éri több pusztulás - hát ez nem jött be.
Aki nem üli meg a sátorok ünnepét annak földjére nem esik majd eső - nyilvánvalóan téves állítás.



Tanulság: jó volt ez előtt elolvasni a többit :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése