2009. szeptember 22., kedd

Egy kimaradt történet

Nem egy nagy szám, de mikor átnéztem a "maradék" részeket ezt még találtam. Látshatólag teljesen független minden mástól, de valahova csak be kell illesztenem - hát ide rakom.

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

A jobb tanítvány
------
Máté 8.18-22
Látva Jézus a köré gyűlt tömeg nagyságát (mikor meggyógyította a százados szolgáját) azt parancsolta, hogy hajóüzzanak át a túlpartra.
Odament hozzá egy írástudó, és felajánlotta hogy bárhová követi Jézust, akit ő "Mester"-nek szólított.
Jézus mocskos árulónak hívta ezt az embert, vagy ilyesmi. (Valami olyasmiről beszél, hogy nem holmi palotába tart, asszem.)
Aztán az egyik tanítványa ment oda hozzá, az azt kérte, had temesse el az apját mielőtt vele tartana.
Jézus erre azt mondta, hogy rohadjon meg az apja ahol van, ő meg kövesse. ("a halottak temessék el az ő halottaikat")
------
Lukács 9.57-62
ism.
Egy harmadik valaki pedig azt kérte Jézustól, hogy had búcsúzzon el "azoktól akik a házában vannak" (= a családjától).
J: Aki "az eke szarvára tekint" nem alkalmas az "az Isten országára". (=Aki világi dolgokkal törődik, az nem lehet a szektája tagja. Tovább nem, nem köszönhetsz el a családodtól most, hogy végleg elhgagyod őket. Tedd azt egy szó nélkül.)
------
Lukács 10.38-42
Mentek Jézusék az úton (miután elmondta a szamaritánusok példázatát); elértek egy faluba, ahol egy Mártha nevű asszony foigadta be őket a házába. (Házába? Hát nincs férje?)
Ennek a Márthának volt egy Mária nevű testvére, aki leült Jézus "lábai elé" és hallgatta amit az beszélt.
Mártha viszont (jó vendéglátóként) folyamatosan tett-vett, végül megelégelte a dolgot és odaállt Jézus elé, és felelősségre vonta, hogy most már küldje segíteni Máriát, mert ez nem járja, hogy mindent egyedül kell csinálnia. (Hát ja, minimum 13 embert megetetni stb. nem semmi.)
Jézus (héberben: Jehosua ben Josep - Jézus, József fia): Mártha, Mártha: szorgalmas vagy és nagyon igyekszel, de amit csinálsz az csak am uszály része. Mária a jobbik megoldást választotta (hogy élősködik? Hogy hagyja rombadőlni maga körül a világot?), amit hagyunk neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése