2009. szeptember 1., kedd

Abdiás próféta könyve

Abdiás az ÓSzövetség legrövidebb "könyv"-e.

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Így szól az Úr Edomról (edom Ézsau leszármazottainak országa): Hírt hallottunk az Úrtól. (Tehát az Úr hallott egy pletykát önmagától. Fasza. Dobjuk is kifelé az ablakon ezt az apokrif-szintű csacskaságot.)
Küldjetek szét követeket a hadba szólító paranccsal!

Kis szar vagy (Edom)! De ha nagy is volnál, én elpusztítanálak (az Úr)!
Szövetségeseid ellened fordultak, hahaha, most megszívtad!
Mindannyiótokat kiírtalak!
Mert bántottad "Jákób öcséd" népét! (nos, ez hellyel-közzel igaz. Viszont jól ellentmond a Deutoronomy 23.7-nek.)
Most mi kárörvendünk rajtad!
"Közel van az Úrnak napja minden népek ellen." - nos, akkor nyilván észrevétlen el is múlt sok-sok-sok évvel ezelőtt. Mert bizony mindenkit kiírtok mind egy szálig! Kivéve persze a Sion hegyén. Ott "Jákób háza" megmenekül. És akkor majd jól felégetik az egész országotokat marhák! (És különben is: az edomiták mára kihalltak, és akkoriban a zsidók épp nem értek rá velük foglalkozni egyáltalán.)
Elfoglaljuk *lista* területeket mind!

MEGJEGYZÉS: Utánanéztem kicsit az edomitáknak, és kiderült, hogy csak az i.e. 8-9. században kezdtek szervezett néppé/orszggá lenni (addig nomád életmódot folytattak), ellentétben a Biblia kronológiájával, ami évszázadokkal korábbra helyezi ezt a kultúrát.


Tanulság? Bármilyen rövid is egy szöveg, mindíg találhatunk benne hibákat. Az emberek folyton elkövetik őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése