2009. szeptember 1., kedd

Büntetés Izráelen

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Az Úr sáskajárást csinál Izráelben. (A könyvnek Hóseás előtt kéne lennie ha engem kérdeztek.)
De megkértem hogy ugyanmá', így mégsem írtott ki mindenkit.
Aztán tűzvészt csinált (a kis piromán) hogy felégesse mind a szárazföldet mind az ~óceánt(!).
De megkértem hogy ugyanmá', így mégsem írtott ki mindenkit.
Aztán egy kőfalon láttam az Urat, kezében mérőzsinór (egy zsidó fordításában csákány). Kérdezte mit látok, mondtam mérőzsinórt. Erre ő azt mondta, nos, összességében azt látom hogyan méri ki Izráelt az elpusztítsához. (heh, még az Úrnak is kell taktikai térkép?)

Amáziás, Béth-El papja (Ámós többször említette ezt a Béth-Elt mint útálatos kultuszt) üzent Izráel királyának hogy figyelmeztesse Ámós működésére, aki ugyebár azt hírdette, hogy Jeroboám "fegyver által" hal meg és Izráelt fogságba viszik.
Ámósnak meg ez az Amáziás azt mondta, húzzon Júdába, ott folytathatja a hülyeségeit.
Ámos erre remek dolgokat vágott a pap fejéhez viszonzásul: "zért így szól az Úr: Feleséged paráznává lesz a városban; fiaid és leányaid fegyver által hullnak el; földedet felosztják kötéllel, és te magad tisztátalan földön halsz meg; az Izráel pedig fogságba vitetik az ő földéről." (milyen szeretetteljes megnyilatkozás, hát nem?)


Következő dolog amit mutogat az Úr Ámósnak:
Egy kosár érett gyümölcs. Ámós rendkívüli éleslátással ezt meg is mondta az Úrnak. Az Úr megint elmagyarázta, hogy többről van szó: "Nem bocsátok meg többé Izráelnek! Jajjá változnak a templomi énekek, és temérdek lesz a hulla"! (éljen a megbocsátás)
Mindezt pedig azért kapjátok, mert mindíg jobb életre törekedtek! (bár az Úr rendeleteit nem mellesleg betartják)
Szemét gazdagok!
Majd kívánjátok még az Úr beszédénak hallgatását! (az előbb ugyanis megtudtuk, hogy némileg hátránynak érzik a sok megszorítást)
~Ámós is a Júda alá való visszacsatlakozást pártolja


Ámos legközelebb "az oltáron" látta állni az Urat. Az azt mondta neki (nyilván belátta, hogy kérdeznie nem nagyon érdemes) üsse meg az "oszlop" fejét, és döntse "azokat" "mindannyiuk" fejére. Ő meg gondoskodik arról, hogy senki ne menekülhessen meg.
Az ég egy szilárd boltozat ami a lapos Földre borul. Az Úr az ég kupoláján kívül lakik (annak felszínén).
Most bekövetkezik a nagy tisztogatás!
Bár Ámós nagyban jósolja hogy Izráel népe egyszer majd hazatér, de ez sosem következett be - és mára hírük-hamvuk sincs, így nem is következhet be.


Tanulság? Az előítéletek gyakran félrevezetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése