2009. szeptember 10., csütörtök

Milyen lelki hatása van a keresztény hitnek?

xaverapo válasz | megnéz | könyvjelző 2009.09.10 18:37:07 © (292)
Ezt meg hogyan vetted észre? Nekem úgy tűnik, hogy a koncepciódnak megfelelően te vagy az aki időnként kissé hazudozik.


everfreshcanon válasz | megnéz | könyvjelző 2009.09.10 20:45:56 © (295)
Két állítás is volt abban a hsz-ben amire posztoltál. Mégis, kedves igazán hazug személy, elmondanád melyikről beszélsz?

De had próbáljam meg: szerinted a "vallási fanatikusok" nem vallásosak? Ennél nagyobb baromságot még nem láttam.

Vagy az a bajod mikor azt állítottam, hogy a hívők (konkrétan a keresztények) rettegésen és nem örömben élik le életüket? Nos, már az árulkodó, hogy az elsődleges tanítás az istenfélelem. FÉLELEM. Ez úgy elég árulkodó.
Aztán ott van a világvége-koncepció és az állandó fenyegetőzés a Pokolrakerüléssel, ahol aztán lesz sírás és jajveszékelés meg fogaknak csikorgatása mindörökkön örökké. Két olyan dolog, amitől a hívők a vallásukban komolyan fenyegetve vannak, tehát félelmet keltenek bennük ezek iránt hogy kontoll alatt tartsák őket.
Az USA-ban már külön intézmények szakosodnak arra, hogy a kiugortt hívőkből a Pokoltól való félelmet kikezeljék, mert eme tanítás tönkreteszi egészségüket még azután is, hogy ráébrednek milyen sotba hazugság is a Biblia ami emberek műve.
De személyesen is beszéltem hívőkkel, és a legroszabb az volt, mikor 90+ éves anyúka attól rettegett fél lábbala sírban, hogy mi lesz az unokáival és gyerekeivel, akik nem az ő felekezetének tagjai. Vagy épp családok hullottak szét a szemem láttára, mert az egyik az egyik, a másik a másik felekezet tagja volt, és nem bírták megérteni, hogy a büdös életben nem fogják megtéríteni egymást, így abban a hitben éltek hogy a párjuk a Pokolra fog kerülni és ettől olyan lelki stresszben éltek, hogy a házasságuk tönkrement, többen alkoholisták lettek, vagy verni kezdték a családtagjaikat.

Nem épp az a szeretetteljes légkör amit reklámoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése