2010. április 27., kedd

Talmud eleni vádakat visszautasító hivatalos webhelyek - II/III.

Nos, igazából az előző és az ezt követő érdekes. A 3. az, amit igazából széles körben linkelnek, az ADL viszont az (egyik) legnagyobb zsidóvédő szervezet (már rég nem azt cisnálja, amiért névelegesen létrejött ugyanis).
Ezt az angol nyelvű wikipedia linkeli, talán megér hát egy pillantást.

http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/van_hyning.html

"claimed that the Talmud has been systematically hidden from non-Jews, and that it is the supreme authority of Jewish law, philosophy and ethics. In truth, it is available in most good public libraries and most Jews regard it as simply one branch of Jewish theology, of limited interest outside of rabbinical seminaries."


Ugye milyen szépen hangzik? Kár hogy teli van hazugsággal.
1.) A Talmudnak csak az elmúlt 50 évben kezdett megjelenni fordítása. Előtte, mint pl. a Soncino kiadásban látszik, a nemzsidók számára bemutatott részeket cenzúrázták - és cenzúrázzák ma is, mint láthatjuk akár az ADL kapcsán! Valamint a Soncino közkinccsé nem tételéért a nyilvánvaló ellenére pereltek a zsidók (elvesztették a pert).
2.) Magyarországon sincs a könyvtárakban (mivel nem is készül magyar nyelvű változat, héber/arámi/ógörög nyelveken meg a franc sem tud).
3.) Hogy mit csinál az átlagzsidó a Talmuddal, az roppantul lényegtelen, legalább annyira, mint hogy mit csinál az átlagkeresztény a Bibliával (őrzi a polcon). Ellenben elismerik vallásuk fő forrásaként, és a Berakoth 5a szerint az egészet istenük adta a Sínai hegyen, mikor Mózes megkapta a kt kőtáblát.


Végül hosszasan sorol pár kénye-kedve szerint kiválasztott idézetet egy kénye-kedve szerint választott antiszemita könyvből. Annyi értéke van, hogy rávilágít, az antiszemita kiadványok nem feltétlenül tökéletesen megbízhatóak, többre nem alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése