2009. augusztus 1., szombat

A nép versus a nép önjelölt istene

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (vagyis úgy illik olvasni)

Halljátok meg mit mondd az Úr Izráel népe: ne ismerjétek meg a pogányok vallásait (pedig mennyire jó is tudni olyanokat, hogy minden muszlim potenciális öngyilkosmerénylő, hogy minden zsidó potenciálisan rasszista tömeggyilkos, hogy minden keresztény potenciális világvégepróféta stb. stb. stb. Az ismeret a vallásokról segíthet megelőzni nemkívánt dolgokat.) és "az égi jelekkel" ne törődjetek. (vajon tényleg ne? Mit is mond Lukács 21:11?)
Mert a bálványok csak tárgyak. (tiszta sor, nem tudja mi valójában egy idol) Se rosszta - se jót! - nem képesek tenni.
Az Úr bezzeg egyedi. Ki ne félne tőle(d "nemzetek királya")? (érdekes koncepció)
Mindenki más hülye, csak mi vagyunk helikopter.
Senki nem állhat ellen az Úr haragjának! (feltéve persze, hogy létezik)
Mondjátok meg nekik, hogy azok az istenek, amik nem teremtették a földet és az eget el fognak tűnni! (és amelyekről azt mondják, hogy büszkélkedhetnek ilyen tettel? Meg akkor most azok is istenek? És miért pont ezek a kitételek?)
Az eső az Úr hangja csinálja az esőt és mozgatja a felhőket. A villámokat az Úr személyesen készíti, azok nem természetes képződmények. (na akkor ezennel megy a kánonból ez az ostobaság is)
Minden nevetnivaló faszság, ami nem az Úrral kapcsolatos! (pl. az atombomba)
Bezzeg a zsidók istene! Az alkotott MINDENT! Az ő neve: Seregek Ura!
Gyűtsétek hát össze vagyonotokat hogy megőrizhessétek, mert az Úr most lesúlyt rátok hogy visszatérjetek hozzá! Az egész a ti hibátok és ezt ti is tudjátok.
Mindenki idióta aki nem hisz az Úrban.
10.22 "és pusztává tegyék Jeruzsálemet, sakálok tanyájává" - nos a pusztává tevés még kimagyarázható, sose kötöttem bele. De azok nem sakálok, hanem sárkányok. És különben is, egy elfoglalt terület sosem lesz elhagyatott.
Az Úr teljes és tökéletes uralmat gyakorol az emberek felett. Minden lépésüket ő irányítja, a szabad akarat csak mítosz. Továbbá ebből az is következik, hogy minden bűn amit az emberek elkövetnek az Úr akaratának közvetlen megnyilvánulása, így egyedül az Úr hibáztatható értük.
Súlyts le rám Uram, de ne ész nélkül, nehogy elpusztuljak teljesen! (feltételezhető, hogy ebben a sorban Jeremiás az egész júdai zsidóság nevét használva szól)
Súlyts le Uram minden nemzetre ami nem Téged követ, mert felőrölték a zsidók országát! (én csak azt nem értem, mi köze ahhoz pl. Japánnak?)


Újabb beszéd az Úrtól Jeremiásnak:
Átkozott mindenki, aki nem tartja meg az Egyiptomi Kivonuláskor adott szövetséget! Betűre!
(Egyiptom = vaskemence)
Igen, a mostani földetek tejjel-mézzel folyik!
Jeremiás, járd az utcákat és nagy hangon szóld amit mondtam neked!
Mert azóta kérem a zsidókat hogy hallgassanak rám, mióta kihoztam őket Egyiptomból - és azóta nem törődnek azzal amit mondok nekik. Csak mennek a saját fejük után, pedig direkt nekik találtam ki azokat a szabályokat.
És amiért most Júda és Izráel megszegte az őseikkel kötött egyezségemet (én azt mondom: végülis nem velük kötött Herr Isten egyezséget) ezért most megtámadtatom őket és nem fogják tudni elkerülni a harcot,m és akárhogy könyörögnek majd én nem hallgatom meg őket.
Amire persze majd mennek az istenekhez akikhez amúgy imádkozni szoktak, és azok sem fognak segíteni nekik! (ez ugyanaz az eset mint leugrani egy 10emeletes ház tetejéről és Istenhez imádkozni: a gravitáció nem fog kikapcsolni a kedvedért - imádkozz bármelyik istenhez vagy istenbnőhöz, legyen az akár a Biblia istene)
És senki ne imádkozzon azokért akikre most lesújtok, mert nem fogom meghallgatni őket!
Mi köze kiválasztott népemnek a kultuszomhoz? Miundenféle "istentelenséget" cselekszenek, már állatokat sem áldoznak!
A vezetők bűneiért (pl. Baáli mádása) most megbűnhődik az egész nép. (mert ez így igazságos)

Igen Uram, ezeket Te mondtad nekem, Te nyitottad fel szemem a tetteikről! Engedelmes bárányként követtem parancsaidat, de mintha vágóhídra mentem volan, meg akarnak lincselni tanításaimért!
11.20. "És oh Seregek Ura, igaz biró, veséknek és szívnek vizsgálója" - micsoda primitív elképzelés. Vajon mit remélhet egy isten találni a vesék felboncolásával? Még egy ok, hogy apokrifnak tekintsük ezt a könyvet.
Amiért el akartak hallgattani mind meg fognak dögleni, fegyver által és éhínségben! Anathóth városának összes lakója el fog pusztulni ha megérkezik a támadás!


Neked van igazad mindíg Uram, még ha nem is mindíg értek veled egyet. De akkor már had kérdezzek egy ilyen dologról: miért van olyan jó dolguk az "istenteleneknek", miért élnek azok békében?
Olyan ez, mintha ők lennének kiválasztottaid, pedig elvben ők messze-messze vannak tőled. (azaz a 613 parancsolat ismeretétől és betartásától, miegymás)
De azt is (bizonyára) tudod, hogy hogyan érzek a népem iránt. Meddig kell szívnunk? Csak azért, mert egyesek nem követik parancsolataidat. Még a Templomod közvetlen papjai sem tartanak be mindent! Ne higyj nekik mikor ezt tagadják bármilyen mézes-mázosan is beszélnek! (= az Úr nem mindentudó)
Én bezzeg mindent feladtam hogy kövessem a kijelölt utadat, de semmi jót nem kapok cserébe. Ez tök szívás! (Jézus egyik mondásának prototípusa van itt)
Mindannyian meghalunk mert senki nem hallgat rám! (mind politikailag mind vallásilag érti)
A zsidók lesznek a világ urai! Mindenki nekik fog szolgálni! (meg még mi nem kéne. Amúgy meg teljesen elmosódott a "prófécia", mivel időlimitet nem említ, sem más kritériumot ami alapján ez prófécia lehetne.. Ez csak puszta hőzöngés, ami egyedül a zsidó mentalitásról fest - elég borzalmas - képet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése