2009. augusztus 22., szombat

tirusiak

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (egyszer, régen, voltak akik hittek benne hogy igen)

A 11. évben a hónap elsején ... - Mihez képest, és MELYIK hónap elsején? Ezékiel a szokásosnál is többet csepegtethetett az italába.
Így szólt hozzám (Ezékielhez) az Úr szava: mivel Tirus esélyt lát a maga gyarapodására a mirajtunk esett kárban (országoknál ez normális viselkedésnek tetszik, főleg akkoriban), ezért megtámadtatlak és leromboltatlak, és lányai kik nincsenek othhonaik biztonságában ölettessenek meg - ebből majd megtanuljátok, hogy ÉN vagyok az Úr!
És így esett hogy az Úr Nabukodonozort, a királyok királyát ellenük irányította.
És lerombolja majd Tirust amit többé nem építenek újjá. - ezt a "próféciát megismétli a 26.21-ben, 27.36-ban, 28.19-ben. Csakhogy maga a Bibla tudósít eme "prófécia" tévedéséről Máté 15.21-ben, márk 7.24-ben, Márk 7.31-ben, Apostolok Cselekedetei 21.32-ban, ahol a város ott áll a helyén. Szóval ha bárkinek kétsége lett volna, most azt eloszlattuk.
...halál, rettegés, gyász, félelem, pusztaság, terror...


Ezékielnek magának is kellett egy gyászéneket mondania Tirusról:
Gyönyörű, gazdag és tökéletes voltál, kultúrális fellegvár kik békében éltek.
27.7: Elisa szigete?
Míly csodás abszolgakereskedelmet folytattál! Míly remek piacod volt!
Mindened elpusztul mikor a tengerbe vesztek!
Majd jajonghattok veszteteken!
Emléketek iszonyattal fogja eltölteni a többieket!


28.3: "Lám, hát bölcsebb volnál te Dánielnél?" - és ettől máris istennek képzelnék magukat? Dániel istennek képzelte magát, vagy legalábbis közel állt hozzá? És különben is, honnan tudhatna Ezékiel Dánielről, Dániel tetteiről?
Ezért most elpusztítalak más népek keze által! (szeretet és megbocsátás - csak úgy süt e szavakból)
"körülmetéletlenek halálával halsz" (asszem: körülmetéletlenek fognak megölni) - mi a különbség a között hogy körülmetélt vagy körülmetéletlen öl meg? Egyformán vége az életnek.
Ezékiel, kezdd el mondani utánam ezt a gyászéneket Tirus királyáról:
Hűde-jajde nagyon király voltál, rendesen vezetted országod a fejlődés útján, de most végre beléd bírok kötni: túl jó vagy, ezért megfosztalak hatalmadtól.

Ezékiel, most pedig Sidon ellen prófétálj:
Én az Úr megszentelem magam Sidonban: döghalált bocsátok rá és vért az utcáira és sebesültek hullanak majd utcáin fegyverek által.
És majd összegyűjtöm ismét Izráel házát a népek közül (a kettészakadás utáni ország amelynek lakói sosem kerültek és már nem is kerülhetnek elő) és-jajj-de-jó-lesz-nekik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése