2009. augusztus 5., szerda

Jeremiás hatalma

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (olyanok nyomán vélhettük így, akik minden valószínűség szerint többszáz évvel ezelőtt olvasták a szöveget)

Sedékiás uralkodásának kezdetén, annak 4. évének 5. hónapjában Hanániás (aki Azúr fia, próféta, Gibeából származik) az Úr Házábanminden ottlévő szeme láttára ezeket mondta:
- Ezt mondja az Úr: hamarosan nem lesz több gond a babilóniaiakkal, két év múlvavisszakapjátok az edényeket amiket elvittek Nabukodonozor emberei. Sőt, a királyunkat és a többi fogjot is visszakapjuk!
Erre felállt akkor Jeremiás szintén mindenki szeme láttára, és azt mondta:
- Bár úgy lenne! Meglátjuk, ha eljön az általad mondott idő.
Erre Hananiás levette Jeremiás nyakából a hurcolt igát (l. előző bejegyzés) és összetörte.

No akkor gondolkodjunk picinyt. Most már Sedékiás idejében vagyunk. Jeremiás marketingfogásként vette fel azt a jármot még Jojákim király uralkodásának kezdetén. Most meg már Sedékiás uralkodásának kezdetén vagyunk. Szóval vagy hordta azt a nyamvadt dögnehéz akadályozó szart azóta, vagy ez afféle hobbi lett nála. Azért muris, hogy a történetnek épp megfelelt - hát nem? Szerintem roppantul gyanús, hogy pont ezek a történetek így egymás mellé lettek szerkesztve, ahelyett hogy időrendet tartanának, illetve hogy sehol máshol nem említik azt a szaros jármot!

Nos, természetesen az összetörés a szokásos "jel" volt (jelkép, becszó adása), így mindenki ment a maga dolgára.
Ahogy J. ment elfele ezt mondta neki az Úr: csinálj egy újat vasból és menj vissza.
És mikor J. visszament jól megszivatta Hananiást, és megígérte neki, hogy még abban az évben meg fog halni (Hananiás). És úgy is lett, a 7. hónapban mégpedig! (természetesen hiteles feljegyzés nincs)


Íme annaka levélnek a másolata, amit Jeremiás próféta küldött Jeruzsálemből azoknak, akiket Nabukodonozor elvitt rabságba (még az első részleges alkalommal nyilván):
Írták: Elasa, aki Sáfán fia és Gamaria aki Hilkás fia, akiket Sedékiás küldött Babilonba követségbe Nabukodonozorhoz ezzel az üzenettel:
(most ki mit? Azért még tudom követni.)
Ezt üzeni nektek elhurcoltaknak a Seregek Ura:
Telepedjetek le, éljetek normális életet. Reménykedjetek hogy jól fog menni annak a városnak ahol vagytok, merthát végülis most ott éltek.
A prófétáitoknak (zsidók) ne higyjetek, mert hazudnak. Várjátok ki azt a hetven évet amíg visszahozlak benneteket. Ugyanis nem akarok rosszat nektek. (csak és konkrétan ezekre az emberekre vonatkozik, nem általánosságban!)

MEGJEGYZÉS: Nos, zavart ez a 70 év, így utánajártam kicsit. A hazaengedés dátuma nem kérdés, az i.e. 537-ben történt. Azaz a Fogság vége, a Hazaengedés pillanata ez az év. Innen visszaszámolva 70 évet i.e. 607-et kapunk. Ellenben az első kitelepítés ami Nabukodonozor nevéhez köthető csak i.e. 597-ben történt, azaz a híres Babilóniai Fogság maximum 60 évig tartott. Bukta.

Persze csak ha imádtok engem (az Urat).
Mert hallottuk ám, hogy olyanokat merészeltek állítani, hgy Babilonban is adtam nektek prófétákat.
Az Úr ugyanis azt mondja azoknak(ról?) akiket nem vittek el veletek:
Éhség és döghalál lesz részük, lyanok lesznek mint a rossz fügék! (az Úr nem szereti a fügét)
Meg még fegyvereseket is küldök ellenük, meg mégegyszer azt amit már mondtam. Mert azok bezzeg nem hallgattak rám. Ti ellenben csak tartsátok magatokaz az Úr hitéhez.
Akháb aki Kolája fiáról, meg Sedékiás aki Mahásiás fiáról (ez más Sedékiás mint amiről külön bejegyzést írtam nemrég), akik "megmondják" nektek, mi nem az én nevemben való prófécia: átadom őket Nabukodonozornak hogy ölje meg őket a szemetek láttára, hogy haláluk közmondásos átok legyen ez a frázis: "Bár tenné azt vele az Úr amit Akhábbal és Sedékiással, akiket babilon királya elégetett!"
A bűnük ugyanis paráználkodás felebarátjuk (= más zsidó) feleségével, hamis prófétaság. Ha én mondom, biza úgy van, hisz én vagyok az Úr!
A nehelámiti Semájával is beszéljetek, hogy ezt mondja a Seregek Ura:
Mivel levelet küldtél Jeruzsálem népéhez, címzettként magadat (is?) adva meg, különösen hogy a papoknak címezted, pl. / akik vezetője Sofóniás aki Mahásiás fia és amiben azt írtad:
Az Úr tett téged (Sofóniást) pappá Jojada pap helyébe és megparancsoltad, hogy minden prófétálni akarót vessenek börtönbe és csukjanak kalodába,
azt kérdem tőled, hogy akkor miért nem szólsz rá az anatóthbeli Jeremiásra? Aki még egy levelet is küldött hozznánk Babilonba, hogy nyughassunk, törődjünk bele a helyzetünkbe?

És felolvasta e levelet Sofóniás pap Jeremiásnak.
És azt mondta Jeremiásnak az Úr:
Mivel Semája a nevemben szólt pedig nem kértem rá, így meg fogja szívni.


A beszéd amit mondott az Úr Jeremiásnak:
Amiket mondtam írd meg egy könyvben, met egyszer visszatérnek most birtokolt földjükre a zsidók.
Akik meg most vannak azok rohadt kurvák. Mind meg fogják szívni mkor jönnek a babilóniaiak!
És akkor majd ismét az Urat követik, és Dávidot is feltámasztom. (mármint zsidó uralkodói ház / kormányzat lesz megint)
Igen, aztán megint a Jákób és Izráel megszemélyesítésekkel él (a a paapság és a köznép minden valószínűség szerint).
Szóval idővel minden szép és jó lesz, én vagyok az Úr és hűdejajde én vagyok az Úr, mindenkit kiírtok aki az utamba áll, a saját népem meg megszivatom, csak hogy nekik se legyen olyan jó.
Az egész persze a Ti hibátok, hogy nem hisztek eléggé bennem. Meg mindíg csak nyafogtok.
Mindenkit le fogunk igázni!!! (vagy legalábbis valaki le fogja igázni őket. Talán ez nem olyan eszelős sor mint elsőre véltem.)
És akkor majd mindenki boldogan él míg meg nem hal és lesz sok gyerekük.
A 30.21 szintén megerősíti, hogy nem Dávidot, csak valami Dávidhoz hasonlóan "igaz" királyt fog csinálni nekik az Úr. Ami persze már elmúlt és unjuk a sok ismétlést, ha megengedtek egy cseppnyi személyes megjegyzést.
A "hitetleneket" meg elsöpröm az utatokból. (az új ország megalapítása. Ha valaki ragaszkodik a "jövendőlés"-hülyeséghez, akkor meg is találhatja ezt a birodalmat a történelemben - jól bekebelezték még időszámításunk előtt.)
Majd meglátjátok!


Igyekszem a héten kivégezni Jeremiás szintén unalmas könyvét. Ehhez rohadtul sokat kell güriznem a szöveggel, de megérné. Ha napi 2 bejegyzésre futja, akkor 4 nap alatt kész (holnappal kezdve) és mehetnék nyugodtan a Szigetre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése