2009. augusztus 7., péntek

Jeremiás és az egyiptomi veszedelem

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (vagyis nem is olyan rég még azt hihettük)

Na, zsóval mikor Jeremiás elmondta hogy ne menjenek Egyiptomba, mert az Úr azt mondta, Jóhanán - aki ugye azt mondta mindegy mit mond Jeremiás úgy fognak tenni - kijelentette, hogy Jeremiás hazudik amire Báruk vette rá, azzal dzsaltak le Egyiptomba. (az egész Exodus emiatt az epizód miatt íródott?!?)
És így szólt az Úr Jeremiának: vegyél egy nagy követ, és keverd a fáraó (melyik?) házának téglaégetőkemencéje melletti alapanyagba. (ezek szerint Jeremiás is lement Egyiptomba!)
Ez afféle szimbólum akart lenni arra, hogy Nabukodonozor betör Egyiptomba - persze csak azért hogy lemészárolja akit kell, aztán már tűz is. Persze csak miután felégetett pár templomot. (fantasztikus J. milyen durván és hirtelen kapja fel a vizet)


Az a "szó" amit Jeremiásnak mondtak (nem mondja, hogy az Ú) az itt-meg-ott Egyiptomban lévő zsidókról:
Annak ellenére amit átéltek és amit megmondtam és különbenis most nekik teljesen és tökéletesen annyi, legyen szó férfiról, nőről, gyerekről, vagy akár csecsemőről.
Felidegesíteni engem? Hát mit képzeltek? Azt hiszitek, elfelejtkezem arról, mit tettekatyáitok? Azt hiszitek nem tudom, hogy nem követitek minden egyes törvényemet? Megdölötök! Azt hiszitek megmenekülhettek ha Egyiptomba menekültök? Hát nem!

Nem mellesleg a férfiak ezen említettek közül csak ártatlan áldozatok, ugyanis a büdös asszonyok azok, akik mindenféle más isteneket imádnak. (erős párhuzam az Éva-alama történettel)
Valami "ég királynője" amit imádnak. (az egyiptomi égistennő?)

Természetesen minden az ő hibájuk, hogy nem hittek eléggé az Úrban.

Az ekkori fára bizonyos Ofra (állítólag), és ő is meg fog dögleni, mivel hozzá menekültek a zsidók. (Mert ez így igazságos.)
Mondanom sem kell ilyen nevű fáraó nem létezett: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1ra%C3%B3k_list%C3%A1ja


Az amit Jeremiás mondott Báruknak, mikor az könyvbe írta Jeremiás szavait Jójákim - aki Jósiás júdai király fia - uralkodásának 4. évében:
Ezt mondja az Úr neked Báruk, mivelhogy panaszkodtál:
Mindenki megdöglik,, te meg azon aggódsz, hogy lehetnél híres? Örülj, ha életben maradsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése