2009. október 10., szombat

A remek kezdet

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (Vannak akik hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

A tömeg ott röhögött a Jézus-hívőkön, mire előállt Péter beszédet tartani. Prezentálta "bizonyítékként" hogy nem részegek, hogy még csak a 3. óra van a nappalból (= 9 óra mai időmérés szerint. Ez persze nem bizonyíték, legfeljebb arra milyen romlottak is voltak azok a hívők).
Valamit még karattyol Jóel prófétától, de szokás szerint a dolog teljesen légből kapott. Ellenben Péter szerint az utolsó napokat élték akkoriban. (Szóval mi valahol az utolsó utáni napokat kell éljük...) És természetesen "furcsa beszédről" az idézetében nem esik szó.
Továbbá felemlegeti Jézus feltámadását, és siet leszögezni, hogy 3 nap alatt még nem rohadnak el a hullák.
Azt állítja, Jézus Dávid leszármazottja volt, de mint láthattuk az evangéliumokban, ez egyszerűen nem igaz. Jézus nevelőapja ugyan látszólag le van vezetve Dávidtól (oly módon ami lehetetlen), de Jézus nem származott József magvából.
Érdemes megjegyezni, hogy a 31. sorban nem "sír" áll az eredeti szövegben, hanem Seol, amit máshol "pokol"-nak fordítanak. A Seol a zsidó túlvilág ahol a halottak lakoznak elfeledve még istenüket is.
Jézus úr, de nem Úr mint Isten. Jézus nem isten.
Természetesen a nézgelődők erre rögvest elszégyellték magukat és megtértek mind a 3,000-en.

Ezzel egy ideig jól el is voltak, kommunizmusban éltek. Eljártak Templomba, meg nyomták a kenyeres hálaadást, mert milyen egy vallás rituálé nélkül. A gyülekezet meg csak gyarapodott.

Péter és János együtt mentek imádkozni a Templomba amikor annak itt volt az ideje: 9-re mentek (= délután 3. Nem dél!)
Odavittek (valakik) szokás szerint egy sántán született embert (= férfit) és lerakták a Templom Ékes-kapujánál hogy kolduljon. P-től és J-ől is kért alamizsnát.
P. kijelentette hogy pénze az nincs, de amit a názáreti Jézustól kapott abból ad. Azzal "kelj fel és járj", jobbkezénél fogva felemelte a komát, mire annak azonnal "megerősödtek" a lábai és bokái. (De attól még ugyanúgy sántíthatott!)
A csóka sánta maradt, de bement velük a Templomba. (Hogy ebben mi az izgi én fel nem foghatom.)
Mindenki nézte mit keres odabent a koldús.

Mindenki Péter, Jakab és a sánta köré gyűlt "Salamon tornácán". Péter meg elkezdte a halgatóságot szapulni.
Aztán mentette őket azzal, hogy csak tudatlan barmok vezetőikkel egyetemben. Szóval itt az ideje (é a lehetőség) hogy megtérjetek.

3.21: Az emberiség a világ létrejöttekor már létezett. Hah, ha, ha.

3.23 = Deu.18.18-19. Bárki, aki nem hisz Jézusban, azt meg kell ölni.

Minden prófécia amit a zsidók prófétái vaaha mondtak mind mostanra (Jézus korára) vonatkozott. (Ha, ha, ha.)

Ti vagytok az árja faj, csak szolgáljatok minket. Bánjátok meg bűneiteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése