2009. október 30., péntek

Pál apostol Titushoz írt levele

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban fedik a valóságot! (Vannak akik legalábbis hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Feladó: Pál
Címzett?: Titus
"az igazmondó Isten" (angolban kifejezőbb: "az Isten aki nem tud hazudni". De akkor miért látjuk hogy hazudik unos-untalan? Pl. Gen.2.17, 1Királyok 22.22-23, Jeremiás 20.7, 2Thess.2.11 stb.?)
Azért hagytalak Krétán hogy a maradék ügyeket intézd el, és kijelölj presbitereket ahogy meghagytam.
presbiter = püspök? Mindenesetre az illető házas kell legyen. Rajtuk kívül pedig a többnejűség ezek szerint engedélyezett.
Hm, "igaz ember" kell legyen? Azzal baj lesz, hiszen a Préd.7.20 szerint olyan nem létezhet.
Különösen sok a zsidó származású seggfej - mindenk "be kell dugni a száját"!
A krétaiak saját prófétája mondta, hogy minden krétaihazug! (Né, nem is tudtam hogy ez innen származik / itt is megvan. De ez a mindenképpen hamis prófécia, hiszen a) nem mindenki aki krétai hazudik, így ez az állítás hazugság b) minden krétai hazudik, és akkor ez az állítás is hazugság, akkor meg az illető megintcsak hamis próféta.)
"Ne figyeljetek a zsidó mesékre, az igazságot megvető emberek (= a zsidók) parancsolataira." (Éljen az antiszemitizmus...) A zsidók útálatosak, hitetlenek, képtelenek jót tenni, tisztátalanok, hibbantak, torz erkölcsűek.
Titus, Te ellenben prédikáld a mi tanainkat az öregeknek - elvégre azokra mindenki hallgat, így a) elvégzik helyetted a munkát b) nem dolgoznak ellened.
Az asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek!
A rabszolgák se beszéljenek vissza, legjobb tudásuk szerint szolgálják urukat!
11: Mr. Isten tanairól mindenki hallott már. (Hahahahaha! Még ma sem!)
Bárki aki másban hisz (más istenben, vagy egyben sem) az szentségtörő.
A világi uraknak is mindenki engedelmeskedjen feltétel nélkül mindíg!
Ne szólj senkire egy rossz szót se, hiszen "mi is közüllük jöttünk". (Halljátok ezt keresztények?)
A tetteid nem változtatnak azon, hogy Mr. Isten kiválaszt-e. És mivel Mr. Isten választja ki ki fog hinni benne, így egyáltalán nem rajtad áll hogy hinni fogsz-e benne. (És végeredményben hogy így a mennybe kerülsz-e.)
A nemzettségtáblázatokat ne is említsd, és egyáltalán ne vitatkozz senkivel a hitkérdésekről. (Mert úgyis vesztesz. Ja, és akkor nem is szabadna felhzni senkinek pl. Lk.3-at? Egyáltalán - mit keresnek akkor genealógiák a Bbliában?)
Az "eretnek embert" (azaz gndolom aki más tanokkal ál elő mint Pál) azt 1-2 figyelmeztetés után kerüld mint a pestisest.
Mikor Ártemás vagy Tikhikus megérkezik hozzás siess hozzám Nikápolyba, ugyanis elhatároztam, hogy ott töltöm a telet.
A "törvénytudó" Zénást és Apollóst "gondosan indítsd útnak". (Ez jelentheti a megfelelő bepakolást, de lehet hogy a kellő instrukciókra gondol. Mára eldönthetetlen.)
Innen mindenki üdvözöl. Add át üdvözletem ott mindenkinek. (Hát ez az elköszönés gyanús az általánosság miatt, hiszen eddig mindíg mondta pontosan kik - legalábbis néhányta/jópárat felsorolt konkrétan is az előzőekben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése