2009. október 22., csütörtök

Pál apostolnak a Korinthusbeliekhez írt első levele 1. rész - Csakis az apostolok tanítása...!

1.1-8.13

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban fedik a valóságot! (Vannak akik legalábbis hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Feladó: Pál, és Sosthenes
Címzett: a Korinthusban lévő keresztények
Üdv, és csak így tovább, sok jót hallttunk rólatok.
1.8: Pál azt várta Jézus még a címzettjei életében visszatér. Ez nyilvánvalóan nem történt meg, ezért az Írást apokrifnak nyilvánítjuk.
Jó, jó hogy a szektában vagytok, de maradjatok egy véleményen! Nem kellenek nekünk mindenféle irányzatok. Kloé emberei elmondták ugyanis, azám!
Hallttoam hogy vannak közülletek akik Pál (én), Apollós, Kéfás vagy krisztus (= Jézus) követőjének vallja magát. (Hát Pál ha ez zavar, talán nem kellett volna mindenkinek a saját hülyeségével előállni. Egyeztetni kellett volna mielőtt nekiálltok dumálni! Isteni ihletettség ott, ahol mindenki hót másról beszél, gyakran egymás ellenében?)
Hát engem feszítettek keresztre? Hát az én nevemben kereszteltem? Még szerencse hogy nem is kereszteltem meg senkit közülletek..., csak Kripust és Gájust. Ööö meg talán Stefana háznépét, de ezen kívül tényleg nem emlékszem másra! (Szegény öreg, nemmindentudó Pál...)
Amit összehordok az csak egy idióta történet, de nekünk hívőknek fontos. Kinek kell itt értelem?!? El kell pusztítani!
A hívők bolondok, Mr. Isten pedig miután megbukott minden kicsit is művelt szemében most náluk próbálkozik.
A zsidók és a görögök is bizonyítékot akarnak, de mi azt képtelenek vagyunk szolgáltatni, csak a halandzsánk van.
De akkoris mindenki hülye, csak mi helikopter! Mi vagyuk a normálisak, a hangok is megmondták!
1.27: Pál bolondnak titulálja a hívőket. (az mindegy hogy ki, a lényeg a jelző) Ezzel méltóvá is tette magát a Gyehenna tüzére.
Azért a legnyamvadtabbakat választja most Mr Isten hogy senkinek ne legyen oka dicsekedni. (Pál egyébként végig azt teszi...)
Mikor ott voltam nálatok akkor sem bírtam sehogy alátámasztani a mondandóm. Ahhz szar vagyok. De ennek ellenére bejött!
Amiről prédikálunk az pusztán a fantáziánkban létezik.
A keresztények mindenkit megítélnek, de őket nem lehet megítélni.
Az Úr (= isten, asszem) értelmét nem érthetjük, de krisztus (= Jézus) értelmét igen. (Azaz Jézus nem egyenlő Jehovával)
Egyelőre nem kívánok bevezetni nálatok semmilyen keményebb dogmát vagy rendeletet, mert mg az egységességgel is olyan nagy problémátok van hogy ihajj!
Pál, Apollós... Végülis mind Mr. Istenről dumálunk! (No igen, de korántsemm indegy hogy mit. Mert egy idő után ugyi felfigyeltek rá, hogy nem minden összeegyeztethető.)
Pál = Apollós. Azaz nem aznosak, csak ugyanazt a melót végzik. Ez a látszlagos egyenlőség később még fontos lesz.
A keresztények attól keresztények hogy Jézust tartják A messiásnak (= felkent). (Ez elég jó definíciónak tűnik.)
Az meg hogy ki hogy cifrázza az alapsztorit, majd kiderül mennyire elfogadható "ama napon". ("tűz próbálja meg" - vajon szó szerint, vagy kizárólag átvitt értelemben? Úgy tűnik az utóbbi.)
Aki megrontja Mr. Isten templomát, azt megrontja Mr. Isten. (Tehát Mr. Isten már megint megront másokat. Milyen szeretetteljes viselkedés ez tőle... A legnagybb probléma meg az, hogy egy sorral feljebb Pál azt mondja Mr. Isten Templma a hívők teste (egyénileg). Azaz ha átírjuk a mondatot, azt kapjuk, hogy ha tönkreteszed a tested, akkor tönkreteszed a tested. Wow.)
Aki bölcs akar lenni az váljon bolonddá. (Viszont akkor ott lesz a problémájuk, hogy a bolondok nem állhatnak Mr. Isten előtt - KJV, Zsoltárok 5.5.)
Legyetek ám rendes hívők mközben terjesztitek a kultuszunkat!
Én nem látok egyébként magamban semmi hibát, tutira nem találhat bennem más ember sem, és különben is, ez csak az Úrra tartozik. Szóval ti is várjátok ki míg eljön Mr.Isten és "nyilvánvalóvá teszi" a titkokat és szíveket (mert a gondolkodás szerve a szív, nemdebár...).
Mi, apostolok potenciláis mártírok vagyunk. (Hogy születnek a terrosisták...)
4.11: pucérkodnak!
4.16: Legyetek az én követőim. (De nem Jézus követői kell legyenek? Nem Jézus a központ? Pál inkább megteremti az első egyházszakadást felállítva a saját szektáját???) Elküldtem épp ezért hozzátok Timótheust, jó fej, meglátjátok. És nemsoká jövök én is! (Tüdü-tüdü-tüdü, hangzik fel a Cápa zenéje.) És akkr fejbecsűröm aki visszapofázik!
5.1-2: Pál hal egy pletykát, és máris azon panaszkodik hogy azok akik elkövették a dolgot miért nincsenek kiközösítve (konkrétan hogy valaki apja feleségét vette nőül).
5.5: "Átadjuk az ilyet a Sátánnak a testnek veszedelmére, hogy a lélek megtartasson az Úrnak ama napján."
Hát nem értitek hogy az ilyenek miatt van rossz hírünk? Azonnal szabaduljatok meg tőlük! (Még az sem biztos hogy igazak a pletykák... Pál szerint a vád egyenlő a bűnösséggel??)
5.9: "Azt írtam ama levelemben hogy paráznákkal ne álljatok szóba." (Hmm, Pál 0. levele a Korinthusiakhoz? De akkor ezt miért hívják elsőnek...?)
De nem minden paráznára, csalóra, erőszaktevőjére és bálványimádójára gondoltam, hiszen akkor sehol nem lehetne nyugtotok. Hanem csak azzal ne álljatok szóba, vagy egyetek együtt, se semmilyen módon ne legyen közötök hozzá, aki a gyülekezet tagja és parázna vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy rágalmazó, vagy részeges, vagy erőszaktevő.
A "kívüállókkal" majd Mr. Isten foglalkozik. (Mind mennek a levesbe, MUHAHAHAHAHA!)
Egy keresztény se jelentsen fel egy msik keresztényt, és ne perelje be nemkeresztény bíróságon. Intézzétek el a problémáitokat magatok között. (= gettósodás)
6.3: a keresztények angyalokat fognak ítélni??
Sőt, egyáltalán ne pereljetek semmiért. Ha kár ért, hagyjátok annyiban. Különben ti vagytok akik igazi kárt okoztok.
Nem juthatnaka mennybe: igazsátgtalanok, paráznák (?), bálványimádók (= más vallások hívei), se házasságtörők, gyerekmolesztálók (mint Roman Polanski), férfiak akik férfiakkal homoszexuális tevékenyésget folytatnak, tolvajok (akkor Jézus hogy mondhatta a kereszten az egyik evangéliumban... mindegy), telhetetlenek, részegesek, rágalmazók, erőszaktevők. (És Jézus még azt mondta, csak egyetlen bűn nem bocsáttatik meg...)
Pál nem érez magára nézve érvényesnek semmilyen törvényt - bár kényelmi okokból egyeseket betart -, és úgy gondolja neki mindent szabad.
Isten = Isten, Úr = Jézus
Ha a hívők teste a krisztus teste, és meg kell ennünk krisztus testét és meginni a vérét, akkor most egymást kell felfalniuk?
Mivel minden hívő az "Úrral egyesült" - azaz házas -, így minden szexuális tevékenység és házasodás bűn.
Ellenben hogy elkerüljük a paráználkodást (asszem kurvához járást) ezért csak legyen minden férfinak felesége.
A férj és a feleség egyenrangú felek a házasságukban. (Ez persze nem vonatkozik az Úrral val frigyre, amiben alávetett rabszolgaként szerepelsz.)
Csak akkor ne kufircoljatok ha mindkettőtök képes megtartóztatni magát, nehogy megkísértsen a Sátán.
Ez a házasodás dolog amúgy csak engedmény, nem kéne hogy legyen. (Végülis jön a Világvége, hát azt a kis időt sem bírjátok ki ti bagzó nyulak?)
Pál nem dug. Soha. Szeretné ha senki nem dugna, de hát mit lehet tenni... Szóval ha nem bírják ki, akkor inkább házasodjanak össze, mintsem hogy égjenek. (A szemétégető tüzén nyilván.)
Ha pedig összeházasodtatok, akkor az asszonynak tilos elválnia a férjétől. Ez már nem Pál engedménye, hanem az Úr parancsolata. Ha meg mégis elválik akkor legalbb ne menjen újra férjhez. Jó, jó, a férj se kezdeményezzen válást.
Just eszembe: akinek "hitetlen" házastársa van az el ne váljon! Nem szükséges, sőt! Így legalább kiterjed a hitetlen félre is a "szentség" (De akkor miért mondja a Jn Jel.15.4 hogy csak Isten szent?), meg főleg aztán a gyerekekre, akik különben tisztátalanok lennének! (Én inkább fürdök.) Ezt speciel nem az Úr mondja, ez kifejezetten a magánvéleményem! (Tehát mégsem az egész Írás "Istentől Ihletett". mi több, soha nem is volt az. Meg az is érdekes, alig a következő levlében mit mond ugyanő: 2Kor.6.14-17)
Ha körülmetélnek az Istenparancsa. Ha nem metélnek körül az Istenparancsa. (Csak én látom a problémát?)
Mindenki szabad ÉS mindenki rabszolga - fejtegeti Pál egy rettenetes nyelvtani kicsavarással.
A "hajadonokkal" (= olyanok akik még sosem voltak házasok - és így egyúttal szüzek is) kapcsolatban pedig: Nincs ugyan rájuk vonatkozó parancsolat, de én úgy gondolom (azaz még egy rész, ami sosem volt Mr. Isten Szava), mert én vagyok a Führer, hogy jobb ha soha nem házasodnak meg. Lehet házasodni éppenséggel, de abból mindíg csak a baj van.
Bár senki se házasodna meg! Úgysincs idő vesződni a dologgal, hiszen "az idő közel van"!
Az a legnagyobb gond a házassággal, hogy akkor egymással törődtök és nem Mr. Istennel. (= nem adtok annyi pénzt)
Ne sértődjetek meg, de ez így van és punktum.
De ha valakit annyira zavar hogy a lánya hajadon, ám adja férjhez, mit bánom én! De ha egy mód van rá hoyg kibírjátok anélkül, akkor ne tegyétek könyörgöm!
Ha egy asszny férje meghal nyugodtan féjhezmehet ismét (elfelejti megemlíteni a fordíttt esetet), de én mondom szar az úgy!
Minden ismeret rossz., csaka tudatlanság jó. (Nos, én... Mit állok le vitatkozni egy apokrif koholmánnyal?!?)
Senki nem tudhat úgyse semmit valójában. (= A tudomány minden erőfeszítése felesleges.)
Egyedül Isten. Egy isten van.
Lehet hogy sok isten van, de mi nem törődünk, csak azzal az egyel amit mi imádunk.
A hit miatt áldozz, ne az áldozat miatt higyj.
Ellenben mégse csináld azt amit akarsz, mert aki kevésbé jól tidja még a végén azt hiszi, és az rossz. (A dróg az rossz. A dróg az rossz. A dróg az rossz. - South Park) Ha elkanászodnak, akkor az a te hibád lesz!
Szóval inkább tartsd be az összes előírásunkat, még ha nem is kötelezőek. (De ha nem tartod be akkor te vagy a hibás, tehát mégis kötelezőek. Ördögien rafinált, nemde?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése