2009. október 28., szerda

Pál apostolnak a thessalonikabeliekhez írott második levele

Na, megint egy levél amiről manapság azt tartják, nem is Pál írta.

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban fedik a valóságot! (Vannak akik legalábbis hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Feladó: Pál, Silvánus, Timótheus
Címzett: a thessalónikai gyülekezet
Tökre bírunk titeket (továbbra is). Példaértékű a gyülekezetetek.
Most ugyan kicsit szivatnak benneteket, de meglássátok Mr. Isten majd cserébe megszivatja őket, mert ez így igazságos. (Nem lenne sokkal inkább szeretetteljes megoldás ha egyáltalán nem hagyná hogy bárki szivasson bárkit? Miért csak tetézi a bajt Mr. Istenke?)
Aki nem áll be a keresztények közé, és/vagy nem engedelmeskedik Herr Jézusnak, Jézus mikor visszatér angyalaival és tűzben, azokon Herr Jézus bosszút áll / angyalaival és felégeti azokat.

1.9: örök kárhozat? veszedelem? megrontás? pusztulás? VÁLASZ:
olethros, Destruction of flesh. No lust or desire. (roughly)Physical death of the flesh.

A Második eljövetel még az akkoriban élők életében be kellett volna következzen. Ez a levél is mehet hát az apokrifok közé.
Mielőtt azonban bekövetkezne a Második Eljövetel előbb bekövetkezik a "szakadás" (tekintve a sok kezdődő felekezetet, meg hogy ez a levél Pál után íródott, nem volt nehéz kitalálni hogy egyre nő a különbség a különböző gyülekezetek/gyülekezetrészek közöt...) és megjeleneik a "bűn embere, a veszedelemnek fia" (?), aki majd istennek kiáltja ki magát azzal hogy a Templomban maga ül Mr. Isten trónjára. (Van ott trón? És ez most a császár, vagy az egyik első pápa?)
Most még nem van ez, mert a jelenlegi kordában tartaja a bűnt / visszatartja hogy megtörténjen / elküövessük. (Nagyon úgy néz ki, hogy ez egy választási beszéd, és az író nem szimpatizál a minden vaószínűség szerinti utóddal.)
A "bűn emberét" egyébként végül az Úr (= Jézus?) "megemészti szájának lehelletével", és megsemmisíti "feltűnésével". (= Jézus jelenlétében az illető elporlad? De akkor mi szükség a lehellgetésre?)
A "bűn emberét" a Sátán támogatja / küldi, hazudik, jeleket és csodákat tesz, és gonosz csalárdságokat - de csak azok közt akik nem pontosan abban hisznek amiben mi (/én).
Semmilyen olyan hírforrásnak ne higyjetek ami azt mndja, közvetlen itt van a Második Eljövetel, még "nekünk tulajdonított levélnek sem".
Amúgy tök hatástalan lenne az illető ügyködése, ha Mr. Isten nem csinálná meg, hogy 'azok' higyjenek a hülyeségeiben (= Mr. Isten hazudik). (Mert ez így igazságos, és szeretetteljes.)
A megmenekülőket Mr. Isten "kezdettől fogva" kiválasztotta. Tehát nincs semmiféle "szabad akarat".
Ne érintkezzetek olyannal akinek nem pont úgy él ahogy mi megmondtuk.
Pál úgy véli olyan jogokkal is rendelkezik, amivel a többi keresztény nem.
Aki nem dolgozik dögöljön éhen.
Hallottuk ugyanis hogy vannak köztetek akik nem cisnálnak semmit, de bomlsztják a közösséget. Szóüval azoknak többé ne adjatok semmit. (Ellenben mivel semmiféle magántulajdonnal a keresztények nem rendelkezhettek, ez egyben a halálos ítéletük is.)
Ha pedig az olyan nem engedelmeskedik ez után a levél után sem (fel kell olvasni nyilván nekik), azzal többé ne álljatok szóba. De más büntetés nincs. Egyszerűen ne szóljatok hozzá.
Sajátkezűel írom alá a levelem, ahogy minden más levelemben. Ugye ilyen az aláírásom?


No, és ezzel el is érkeztünk az Újszövetség írásainak feléhez. Több felezé már nem lesz, lol.

3:14 "If any man obey not our word by this epistle, note that man, and have no company with him."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése