2010. március 11., csütörtök

zsido.com

Íme egy üzenetváltás:

13. Egy pesti zsidó - 2010-03-10 21:46:39

twillight - 2010-03-10 20:23:28 Megint egy álnév. Mert a valódi neved darkness, ez nyilvánvaló. Mégis, mi a francot kellene tisztázni? Hogy mi a célja a rágalommal annak, aki rágalmaz? Ha érdekel a tisztázás, ne légy lusta tanulni. Ha meg tudatlanul akarsz antiszemita maradni, miért zavar, ha leantiszemitáznak? De ne mondhasd, hogy a zsidók nem segítenek, itt egy rövid áttekintés: Egyiptomban azért, mert Farao látta milyen eredményesen dolgozunk, azt akarta, inkább neki végezzünk rabszolgamunkát, a filiszteusok szerették volna mexerezni a frigyládát ( és psze az uralmat Kanaánban ), az Asszírok, mert a világ urai akartak lenni, Babilon uezért, a Perzsa birodban Háman már modern ember volt: a vagyonukat akarta +szerezni, mint utána mindenki: a cyprusi csirkefogó, aki isz kezd táján az elsô \"vérvádat\" kitalálta, a késôbbi pogromok, kútmérgezési perek és vérvádak, a spanyolok 1492-ben végül a nácik. Psze ez csak látszat. Valójában azért, 1) mert \"... az Örökkévaló, a mi Istenünk, az Örökkévaló EGY!\" ( 5Móz 6,4 ) aki volt, VAN, lesz, aki igazán VAN, amint ô maga mondta: \"Ehje aser ehje\" - \"vagyok, aki VAGYOK\" (2Móz 3,14) 2) mert elsô igéje ez a parancs: \"Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, aki KIVEZETTELEK a KORLÁTOZÁSOK ( = Micráim - Egyiptom ) ORSZÁGÁBÓL, A SZOLGASÁG HÁZÁBÓL.\" (2Móz 20,2) Ezért akarta a Szír-görög Birodalom elégetni az összes Tórát. Remélem, darkness, segíthettem! Ha igen, örülök :) Shalom :) Epzs

a válaszom:
@egy pesti zsidó
Miért, Te talán saját neveden futsz? Képmutató vagy.

Mit kellene tisztázni, azt kérded. Nos, számos, pontos hivatkozással ellátott állítólagos idézet létezik a Talmudból. Amennyiben ezek hamisak és sértőnek érzi a zsidóság, akkor be kéne mutatni, mi áll a megjelölt helyeken valójában. Ha viszont igazak, akkor nem tagadni kellene a mondatok létezését, hanem becsületesen elismerni. Ellenben mit látunk? Bárki, aki felveti a témát, rögtön leantiszemitázzák. Azaz a zsidóságot sértik a kijelentések, de - bár lenne rá lehetőségük - nem mutatnak fel cáfolatot. Ezek után én a helyükben nem csodálkoznék a velük szemben megnyilvánuló bizalmatlanságon.

Nem lennének lusták a kérdezők - akik nagyrészt nem antiszemiták, csak egyszerű érdeklődők -, de nem adnak nekik lehetőséget a tanulásra. Nem elvárható egy országban, ahol a hivatalos nyelv a magyar, hogy egy tulajdonképpen vallási rituálénak nevezhető 1500 éves nyelven (pontosabban 3 nyelven) megtanuljanak (bár szerencsére mára már létezik angol, német és francia változat, de idegen nyelven mindíg nehézkes az olvasás, főleg ha ritkán használt szavakkal van tele a szöveg - pl. számos növénynévvel).
Egyébként beszéltem személyesen rabbikkal, és maguk mondták, hogy a túl régi nyelvezet miatt ha egyáltalán olvassák a Talmudot, nagyon nehezen értik. Azaz még "tanulni" sincs kitől, hiszen még akiknek elméletileg ez a dolga, az sem ismeri amiről szó van.

A "Fáraó"... Melyik? Ha a Bibliára utalsz, akkor bocs, de történelmi tény, hogy nem történt meg, a zsidóság sosem volt "Egyiptomi Fogság"-ban.
A Perzsa Birodalom meg ugyan miféle "vagyont" akart volna megszerezni egy olyan kis, és mondhatni jelentéktelen néptől, mint a zsidók két országa?
A filiszteusok nem csak akarták (valójában nem is akarták, csak egy csata során véletlenül került hozzájuk mint hadizsákmány), de a történet szerint meg is szerezték a Frigyládát - amiről nincs bizonyíték, hogy valóban létezett volna.
Az asszírok világuralmi törekvése... A zsidókra ugyanez elmondható, az ószövetség teli van erről szóló passzusokkal. Egyébként nem minden nemzet, minden ember vágya ez? Dehogynem.


Érdekes módon pár nappal ezelőtt még nem volt moderátori engedélyezéshez kötve az üzenetküldés, de most már van...

link:
http://zsido.com/cikkek/miert_nem_szeretik_a_zsidokat_ha_ok_a_kivalasztottak/17/1820#innenkezdj


@Egy pesti zsidó hsz-ének egy érdekes vonására külön felhívnám a figyelmet: szerinte vagy zsidó vagy, vagy antiszemita.
Mi más ez, ha nem nyílt rasszizmus?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése