2010. március 23., kedd

újabb zsidó magyarázkodások

Az alábbi oldalt ajálották a Talmudot támadók figyelmébe:

http://talmud.faithweb.com/

Nos, lapozzunk bele az ottani cikkelyekbe!

- A Schindler-listája elején szereplő idézetnél azzal magyarázkodnak, hogy debezzeg a Jeruzsálemi Talmudban az van.
Viszont ki a faszt érdekel a jeruzsálemi, ha egyszer az aranymérték a Babilóniai Talmud?

- hazudjanak-e a zsidók a Talmudról?
Nos, a kérdésben nem tudok egyértelmű passzust citálni, de a Sanhedrin 59a szerint egy nemzsidó nem tanulmányozhatja a Tamudot, így nagyon valószínű, hogy ennek következményeként egy zsidó hazudni fog róla. És hazudnak is, amit azzal magyaráznak ki, hogy "bizonyára tényleg úgy hitte".

- Mi a nemzsidók helyzete a júdaizmusban?
Említsük csak fel a Baba Kamma 113b-t, vagy azt ahol arról beszélnek hogy a pogányoknak nem jár a Sabbath (Sanhedrin 58b) - konklúzió: a nemzsidók legjobb esetben is másodrendű állampolgárok a júdaizmusban.

- a pogányok nem emberek
Nos, először is hamis a cím. Az állítás szerint ugyanis "a pogányok kevésbé emberek", avagy "alsóbbrendű emberek". Erre azt a lehetőséget adják, hogy "a zsidók felsőbbrendűek". Viszont egymáshoz hasonlítva ez megintcsak azt jelenti, hogy a nemzsidók alacsonyabb rendűek a zsidóknál. Hát köszönjük szépen.
Az meg, hogy ellentmondást találnak, az csak annyit bizonyít, hogy a Talmud egy rakás... mármint hogy nem isteni készítmény, hanem idők során összerakott emberi dolog.

- lopni pogányoktól
Azzal kezdi, hogy "áh, az nem is lopás amiről ott szó van, hanem egy elveszett dolog visszaszolgáltatása". Nos kérem, kit érdekel hogy elveszett, vagy sem: ha tudod ki a tulajdonos és megtartod, az - legalábbis köznépi szemszögből - lopás. A lényeg egyébként mindenképpen az, hogy kettős standardot használnak, és hátrányos jogi helyzetet kreálnak a nemzsidókra nézve.

- megcsalni a nemzsidókat
Hát nem érdekes, hogy meg sem kísérli beidézni az tamudi idézetet? Rögtön lelepleződne, nyilvánvalóan.

- nemzsidókat ölni
Igen, teljességgel tudatában vagyunk, hogy egy egyiptomiakra vonatkozó idézet alapján általánosít a rabbi. Jól jegyezzük meg: általánosít egy konkrét helyzetből. Magát a konklúziót nem menti, hogy miből vezeti le.
Továbbá nem mondom hogy minden nemzsidó kiírtásáról lenne szó bárhol a Talmudban, de igenis van szó egyes nemzsidók megöléséről, pl. Sanhedrin 59a: "Egy pogány aki a Tórát (Talmudot, l. Glos.) tanulmányozza, halált érdemel (ti. meg kell ölni),".

- megint a goyok
Bárhogy igyekeznek is, a talmudi szóhasználat nem menthető semmilyen nyakatekeréssel más könyvek szóhasználatával, még ha az maga a Biblia is. Üssünk csak fel egy angolszótárt a "pogány" címszó alatt! Ott lesz ez: "zsidó szóhasználatban: gój".
De egyébként köszönet az oldalnak azért, hogy lássuk, Mr. Isten sehol nem nevezi a zsidókat "goy"-nak, hanem "goy kadosh"-nak, azaz kiválasztott népnek. Nem mindegy! (Íme az "übermensch" eszméje a gyakorlatban a Bibliából, a zsidók által alátámasztva.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése