2009. július 25., szombat

Lesúlytás a bálványimádókra

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (olyanok nyomán vélhettük így, akik minden valószínűség szerint sosem olvasták a szöveget)

Éljen Czirus perzsa király, népek leigázója, a zsidók megszabadítója, az Úr felkentje!

MEGJEGYZÉS: a Biblia két embert nevez felkentnek: Dávidot és Cyrust (más írásmóddal Koresh). A "felkent" Kivlasztottat jelöl. ezek szerint Czirus a Megváltó? Nagyon is van értelme.

"az én szolgámért Jákóbért és elválasztott Izráelemért" (azaz Jákób = Júda országa, Izráel = Izráel országa)
Az Úr az egyetlen létező isten. (vagy Isten? az Úr = az Úr trivia?)
45.7: Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Aki visszapofázik, annak lesz nemulass! Különben is el van döntve előre minden, senki nem pofázhat bele, senkinek nem lehet befolyása a termetett dolgaimara (azaz pl. az imádkozás haszontalan, nincs szabad akarat stb.).
És az én művem az is, hogy Czirus most hazaengedi a zsidókat, kiválasztottaimat! Nélkülem kis senki lenne, nem tudna csinálni semmit! (ha, ha. A "fejezet" elején még nagyban látszott hogy komoly tárgyalások és erőfeszítések történtek Czirussal a zsidók által. De legalábbis erőfeszítések.)

A 45.14. sor azt próbálja bebeszélni az olvasónak, hogy a perzsák áttértek a zsidók hitére, és mindjárt elfoglalják Egyiptomot. Egyik sem állja meg a helyét.
A 45.17 azt jósolgatja, többé senki nem hajtja igába a zsidókat. Persze ez sem jött be.
Hát nem megmondtam előre, hogy így lesz, hogy a zsidók hazatérhetnek? - az Úr. (hát nem) Merthogy hát nem magamra esküdtem? - az Úr. (hát nem)


Az Úrnak nem lehet képi ábrázolása.
46.10: az Úr teljes és totális befolyással van a termetésére, semmi nem történhet úgy, hogy Ő nem akarja. Sem a Gyümölcsevés, sem Sodoma és Gomorra megromlása, sem a Föld népeinek megromlása. Soha sehol semmikor semmi. (na ezt add össze)
A zsidók íme visszatérhetnek területeikre.


Na, most jól megszívtad, Babilon!

47.3: nemi erőszakra való felbújtás?

47.4: kéne egy zsidó szótár. Nem biztos, hogy a "Megváltó" helyes fordítás. Sokkal inkább valószínű, hogy a helyes jelentés "Szabadító" vagy "Megmentő" (az angolban mindhárom jelentéssel bír a használt "redeemer" szó).

bla, bla, bla, megszívtátok. Elfoglaltak benneteket, államrendszeretek romokban és senki nincs aki segítségetekre sietne. (mivel Babilon akkoriban afféle szuperhatalom volt, mint ma Oroszország, Kína vagy az USA, és egy mégnagyobb szuperhatalom döntötte meg, így ugyan honnan érkezhetne segítség? Moron.)


"Jákób háza" - az összes jelenlegi zsidó? A mondabeli zsidók leszármazottai?
a fém keménysége mint annak jelképe, mennyire hisz vagy nem hisz az Úrban
Ne csinálj magadnak faragott (isteni) képmásokat.
visszatérés az Úr imádatához a "régi" módon (ami új)
Az Úr most (folyamatos jelenidő) lesúlyt a babilóniaiakra.
az Úr = a Megváltó (na és persze ez nincs kivastagítva. Ez az egész vastagítás dettó ugyanolyan, mint ahogy Elvis Presley aláhúzta a Mormon Könyvében kábítószertől homályos aggyal az összes "király"-t - ez 89 alkalmat jelent.)
Bezzeg ha kezdettől fogva hibátlanul imádtátok vlna az Urat (E/1-es a szöveg), akkor most már kibaszottul sokan lennétek, sokszorosan túlnépesedve, és már éhenhaltatok volna. Hát nem lenne szép?
Minden "istentelent" ki kell írtani, ezt mondja az Úr!


"sziget" = ? Talán gettók? Elszigetelt, egymástól távol lakó kis zsidó közösségek? A "szigetek" kifejezés elég eldönthetetlen Ésaiásnál.

Én vagyok az Úr kiválasztottja, aki arra rendeltetett, hogy ismét egybehívja a zsidókat!
Sőt, mindenkit meg fogok téríteni!

az Úr = Izráel megváltója

Aki az Úrban hisz mindíg lesz elegendő vize, élelme és sosem kap napszúrást. (ezért tennie semmit nem kell)

Éljen, ismét van országunk!

49.15: az Úr nőnemű?

ism., ism., ism.: visszatérés, az ország újáépítése szükséges, most aztán még többen leszünk, mindenki menekül előlünk, kiszorítjuk őket, kifosztjuk őket, nem tűrjük meg őket földünkön.

49.16.: "az én markaimba metszettelek fel téged" - hogy az Úr, vagy a zsidók kezére van-e feltetoválva a másik neve(i) az kérdés, de azért nem semmi...! Emlékszem amikor hasonló "puskákat" gyártottunk az iskolában a tenyerünkre, hogy el ne felejtsük a neveket, évszámokat, képleteket...

Egy csomóan áttérnek (végre) a zsidók hitére (reméli a szerző). És behódolnak a zsidóknak egész országok (szeretné).
Az (eddigi) elnyomók meg önmagukat fogják felzabálni (vagy honfitáraikat - mindegy, ez kannibalizmus) "és a vérüktől részegednek meg mint máskor a musttól". (ilyen hatásáról a vérnek nem tudunk)


Az 50. résznél megint újabb nagy szakasz kezdődik, de témailag még idesorolhatom, és így kényszeríthetlek kedves olvasó, hogy olvasd el a köv. bejegyzést is. Hát nem vagyok jó fej?
Az Úr: - Kiszárítok minden vizet, pusztasággá (=sivataggá) teszem az élhető (/virágzó) földeket, legyilkolom a halakat (innen eredhet az "emberek halászai" kép) - hát nem vagyok jóságos és bölcs?

Az Úr az ultimate ébresztőóra.

Amúgy az egész 50. fejezet afféle hálaadó-ének, szóval nem vesződünk annak megfejtésével, pontosan ki mit. Valószínűleg értelme úgy sem lenne, hiszen továbbra is a kivonuló nép önajnározása folyik. Vagy legalábbis valamelyik papé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése