2009. július 29., szerda

A körülmetéletlen szív legendája

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le! (vagyis úgy illik olvasni)

Egy újabb beszéd amit az Úr mondott Jeremiásnak:
Állj ki a Templom kapujába és aki csak bemegy (arra jár?) mond (hírdesd) neki: Térjetek meg! Térjetek meg az Úrhoz! Közeleg a vég! (Jeremiás az első "végítélet-próféta", lol - természetesen a Babilóniai Fogságról van szó) Térjetek meg míg nem késő! Ha megtértek, megmenekültök!
Bűnösök vagytok: bálványokat imádtok, loptaok csaltok, hazudtok, öltök! Mindenki aki nem az Úrban hisz eszetlen pszichopata, hát nem?
"vajon latrok barlangjává lett-e ez a ház előttetek"? (Felrémlik Jézus rombolása a templomban...)
Bezzeg a régi szép időkben...!
És most megbűnhödtök azért amit tettetek/tesztek, "ezt mondja az Úr", mivel figyelmen kívül hagytátok figyelmeztetésiet (jeleit?):
... Az előbb Silót hozta fel mint csodálatos emlékművét a múltnak, most meg Silóval fenyeget mint elrettentő példa. He? ...

MEGJEGYZÉS: Érdemes felidézni a Genezis utolsó fejezetét Júda áldásáról. Még egy ok, amiért úgy vélem, azt a könyvet soookára írták meg. Siló, mi?

Mindenki meg fogja szívni, és hiába imádkoztok, mert nem foglak meghallgatni!
Hát nem látjátok mi zajlik? Hogy mindenféle idegen isteneknek hódolnak az emberek? Hát direkt akarnak felidegesíteni?
Ezért búslakodom, és ezért fogom FELÉGETNI AZ EGÉSZ ORSZÁGOT ÉS ÉGNI FOG, ÉGNI!!!!!!! (az égni itt allegóriája lehet a háborúnak. az "örökké" meg jelenthet "végleg"-et.)
Tessék azonnal emutatni áldozatot! Többfélét! aztán zabáljatok!
Mert most őótolom amit az Egyiptomból kivonuló őseitekkel nem tettem meg: nem mondtam el nekik mikor és hogy kell égő és véresáldozatot bemutatni, hanem csak szóban mondtam meg nekik, hogy az istenük leszek/ csak azt parancsoltam nekik, hogy szavaimnak engedelmeskedjenek. (? És akkor mi volt az Exodus számos fejezete? Nem egészen tiszta a jelentés egyébként sem.: mire nem parancsolt áldozatbemutatást?:o Konkértan a kivonuláshoz nem kellett, vagy hogy elismerjék őt istenüknek, vagy általánosságban? Leginkább ez utóbbit tudom kiolvasni a szövegből, de akkor nagy a baj - a Biblia szemszögéből.)
De hiába szóltam hozzájuk, le se szartak. (tényleg nem?)
Az Egyiptomból való kivonulás óta küldöm el hozzájuk (hozzátok = zsidók) szolgáimat és prófétáimat, de egyikre se hallgatott soha senki. (valóban?)
Nos, Jeremiás, ha mindezeket elmondtad nekik és még mindíg nem hallgatnak rád, akkor folytasd ezzel (azaz ha az egyik mesét nem hiszik el, akkor állj eő egy másikkal!): aki nem hisz az Úrban, az mind gonosz, bűnös, megátalkodott seggfej, saját gyerekeik gyilkosa és mind meg fogtok halni! (ez nem prófécia, hanem fenyegetőzés. Ma ugyanezt halljuk a keresztényektől: ha nem hszel, akkor pokolra jutsz - akármi is a Pokol, mert eddig nem hallottunk róla)
bla, bla, bla, asszír lerohanás


És akkor majd - mondja az Úr - elfelejtik majd a ztsidó kultúrát. És akik élnek még, azok is sokkal inkább választják majd az új dolgokat, mint a felmenőik hagyományait. Hát inkább kihaltok minthogy az Urat imádjátok??
Azt kérdi az Úr: hát küzdelem nélkül adjátok fel? Miért hagyjátok magatok mögött nemzeti identitásotokat? Jajj mit tettem, hagytam hogy elforduljanak tőlem. Minden mogyoróagyú álat tudja mit mikor kell csinélni, csak azok a kurva zsidók nem! (ezek szerint az Úr nem mindenható, és nem merül fel a szabad akarat kérdése? Vagy éppenhogy az Úr nem tud a szabad akaratról?) Hogy mondhatjátok, hogy az Urat követitek hazug mocskok?!
(Jeremiás 8.2-ben ugyanaz a szó ami Malakiás 2:3-ban "szemét"-nek fordíttatik itt ganéjként van jelen, így én szabadon fogok dönteni, mikor hogy fordítom az angol változat szavai alapján.)
8.7: az "eszterág" = fehér gólya
Látjátok, hogy megmutattam hogy félrevezetnek benneteket? Most próbáljátok azt mondani hogy igenis az Úr útján jártok! (nyugodj meg, fogják. Ma is ugyanaz a helyzet.)
Dögöljetek hát meg. Jól foglaljanak el benneteket, menejetnek lányaitok feleségül idegen népekhez, mit bánom én!
Mert hazudnak, amikor nyugtatnak benneteket, mikor azt mondják ezt is átvészeljük, ennek is vége lesz egyszer!
Szégyelniük kellene magukat, de mégsem szégyenlik, ezért ugyanaz lesz a sorsuk mint nektek / a többieknek. (nem eldönhető hogy a már meghódított műás országok a többiek vagy az egyszerű - zsidó - nép)
Most ennek végetvetek, mondja az Úr!
Mire vártok még, húzódjunk be erős városainkba, mert ott inkább biztonságban vagyunk.
Nincs értelme kivárni, mert nincs esély a békekötésre, sem segítséget nem várhatunk mert már nincs senki aki időben ideérhetne.
Seregeik már itt vannak a határainknál!
Hát hogy fogadhatnám nyugodt szívvel ezt a sorsot? Teljesen kétségbe vagyok esve.
Most kell imádkozni az Úrhoz? Most, mikor baj van? Amikor meg nincs, akkor mentek a magatok feje után, meg mindenféle bálványokat imádni?
Régóta imádkozunk, mégis átszik, hogy nem fog elmúlni ez a baj magától.
Hát senki nem tesz semmit?
(8.17: "viperakígyók", mi? Károli nem múló eufemizmusai alaposan fel tudnak idegesíteni. Baziliszkusz kérem! A madár/kígyó ami tekintetével kővé változtat! Ma már meglehetősen ritka bizonyára, meg aztán igen veszélyes lenne állatkertben mutogatni. Várjunk csak, kamerán át is hat vajon az ereje?)


Bárcsak "fejem vízzé változna a szemem meg könnyhullatás vízcsapjává" hogy éjjel-nappal sirathassam népem elhulló tagjait. (milyen faja ki hasonlat :D)
Bárcsak elhurcolna valaki hogy elszakadjak népemtől, akik mind paráznák! Össze-vissza beszélnek csak, ahelyett hogy harcolnának.
Ne higyj senkinek, mind meg akarnak ronatni, csapdába akarnak csalni! (mint pl... Jeremiás?)
Ezért hát most azt teszi a Seregek Ura, hogy "megolvaszt" benneteket hogy megtisztuljatok a szennyeződésektől. (metallurgiai hasonlat. A fémek olvasztása során a bennük lévő szennyeződés elég vagy más mdon eltávozik.)
Vagy tán nem kéne ezt tennem (mondja az Úr), ha egyszer mind szócsavaró képmutatók vagytok?
Jön a háború, amiben Jeruzsálemet is lerombolják és "sakálok" (Károli eufemizmusa a "sárkányok"-ra) lakhelyévé teszem.
Ki van olyan okos, hogy elhiszi ezeket nekem?
Nos, - mondja az Úr - ha egyszer e nép nem követi az előírásaimat és mindenféle "Baálok után jár" (érdekes ez a köznevesedés), akkor én örömmel megmérgezem őket, szétszórom olyan helyekre amikről még őseik sem hallottak (a felfedezési kedv hanyatlás egy nép hanyatlását jelzi), aztán utánukküldök fegyvereseket hogy MEGSEMMISÍTSEM őket. Akkor majd síránkozhatnak! Már hallom is az első strófákat, mmm. Közel már gyermekeik halála, nyamnyam.
Szólj, mert halálos veszély fenyegeti az országot - ezt parancsolta nekem az Úr.
Most esélyetek egy van: ha az Úrhoz imádkoztok, mert nem húz ki ebből se tudomány se pénz! (de az ima sem...)
Jönnek az asszírok és elfoglalnak mindenkit, zsidót és nemzsidókat megkülönböztetés nélkül, beleértve Egyiptomot is (nem jött be), Ammon fiait, a moábitákat, meg azokat a kopaszrea nyírt fejűeket akik ott a pusztában laknak. Mert azok körülmetéletlenek (nem zsidók) és Izráel meg "körülmetéletlen szívű" (azaz nem hisz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése