2009. január 23., péntek

Sodoma először

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le!

Ábrahám és Lót jól éltek, terelgették a birkáikat meg kecskéiket szerteszét, de végül olyan sokan lettek, hogy nem volt elég a legelő. Ezért fogták a térképet és eldöntötték ki merre megy. Ábrám maradt kb. ahol volt, Lót viszont arrébbment oda, ahol a térkép jó terepet jelzett.
Egy gond akadt csak: ahova Lót ment ott már laktak, méghozzá városokban, de azért engedték beköltözni, pedig gonoszok voltak de nagyon, a későbbiekben meg is kapták a büntetésüket. Csak kicsit későn. Hiába, Isten malmai lassan őrülnek...
A másik gond ami akadt, hogy akkoriban mások is túlnépesedéssel küzdöttek, így nem sokkal később lerohanták Sodomát, és fogjulejtették az összes helyi vezetőt, beleértve Lótot is.
Nahát ezt Ábrám nem hagyhatta, mégiscsak a rokonáról volt szó, hát fogott pár markos legényt, és esténként ki-kiírtottak álmában egy-egy falut a területen amit az ellenséges királyok éppencsak elfoglaltak.
Addig-addig folytatták ezt a gerilla-hadviselést míg a hódítók rá nem jöttek ki az ellenség, és nem kezdeményeztek béketárgyalásokat, aminek eredményeként Lótot és népét elengedték a hadifogságból, akik visszatértek Ábrámmal Ábrám földjére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése