2009. január 22., csütörtök

Noé előtt

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le!

Hmm, az előbb kimaradt, hogy a hetedik nap, amikor Isten csak lógatta a lábát, mert pihenni egy mindenható lénynek is kell, az szombaton volt. Vagy pénteken. Vagy vasárnap. A franc se tudja.

Mindenesetre Ádámnak és Ádámnak ahogy az Úr nevezte az első emberpárt (Gen.5.2.) született két fia.
Ezek nekiálltak áldozni az Úrnak (honnan vették az ötletet?), és bár az Úr nem teremtett csak növényevőket ő maga jobban kedvelte ha húst áldoznak neki. Meg különben is érthető volt ez, hiszen Káin olyasmmit égetett el, amit meg tudtak volna enni, míg Ábel ugye a kecskék húsát, amiknek úgyis csak bőrét használták fel ruhának.
Káin meg hiába hivatkozott holmi emberi jogokra (minden ember egyenlő, feltéve, hogy nem túl fiatal, nem túl öreg, nem túl hülye, vagy egyéb kitétel nem vonatkozik rá), Isten azt mondta, ő a főnök, beosztottnak hallgass a neve.
Káin meg megölte egy nap Ábelt (akinek neve Őrzőt jelentett).
Így mikor egy nap sétált a mezőn és arrajárt Isten - aki mindenhol jelen van - és megkérdezte, hol van Ábel, Káin azt mondta, mittomén, arra láttam. Isten meg elment megnézni, és az elvágott torok elég nyilvánvalóvá tette, hogy nem baleset történt, szaladt vissza Káinhoz a mindentudó mindeható, mindenhol jelenlévő Isten hogy "5 percre nem lehet benneteket egyedülhagyni?" Azzal azt mondta Ábelnak, hogy bujdosó lesz és vándor örök életére. Káin megijedt, hogy most akkor bárki megölheti őt. Nem tudni, honnan vette az öteletet, főleg hogy hárman voltak az egész világon emberek, de annyi baj legyen.
Hogy ez biztosan ne történhessen meg Isten egy egyedi tetkót varrt Káinra, aki elment Nód földjére, ahol megismerkedett a leendő feleségével, és hogy igazán jól elrejtőzzön egy egész saját várost épített ahová elbújhat, és hogy vándoroljon gondolom minden nap másnál aludt.
Hogy ezek az emberek kik voltak és hogy kerültek oda? Hát... nohát ez nem egyértelmű? Ádám és Éva gyerekei! Hogy mikor születtek, mikor Szeth aki a harmadik gyerek Szeth volt, aki szintén fiú? Különben is kár erre szót vesztegetni, mert Káin nemzettsége úgyis kihalt!
Egyébként akad még egy lehetőség: Káin egy óriáslányt vett el feleségül netán?
(A valódi megfejtés az, hogy az emberiség és a zsidók külön fajba tartoznak. A nemzsidó emberek nem Ádám és Éva leszármazottai.)

Káin nemzettségéből egy dolog érdekes, Lámék, aki megölte a fiát, mert az kezet emelt rá, ami Mózes óta halálbüntetést von maga után. Upsz, hogy Mózes csak később jön? Mindenestre mivel még jogos indoka is volt rá, így semmiképpen nem lehettet megölni ezért. Merthogy van az ölés mint bűn, és van mint büntetés. Elég sokan megbűnhődnek majd, de az már a következő ttörténet, addig eltelt még vagy 1500 év, és bár Ádám (és Éva) aznap meghaltak, amikor ettek a Tudás Fájáról még 930 évet éltek mielőtt meghaltak. Vagy Isten tényleg hazudott ahogy a kígyó mondta. Vagy kitalálunk valami új megközelítést, mert "összefüggéseiben kell nézni a dolgokat".
Ja, és a tanulság? Káin és Lámék példája egyenesen illusztrálja, hogy az Úr megtiltotta minden embernek a gyilkolást legyen annak célja akár bűn akár bűntetés. Talán jó lett volna hallgatni rá, nem?


Az egyetlen érdekes dolog a Noéval történtek előtt az volt, amikor Isten fiai összefeküdtek az ember lányaival (kik voltak ezek? nem áll rendelkezésre elegendő információ. vagy Káin és Szeth leszármazottai, vagy Henoch apokrif könyvének egy eseménye. Ki ki választhat kedve szerint, de Hénoch Könyve az igazi forrás.), és a hatalmasokat nemzették. Van még ott a mondtaban egy "Nephilim/óriás" dolog, de hogy az most a hatalmasok másik neve, vagy valami más azon is vitatkozhatnánk, de nincs elég adat... Az biztos, hogy a földön voltak.

Ezt látva a mindentudó isten megbánta ez egész teremtgetés dolgot, és elhatározta, hogy minden embert és állatot vízbefojt (kivéve a vízi állatokat nyilvánvalóan). Csak Noét találta alkalmasnak az újrakezdésre (mégis snassz dolog lett volna mindent újrateremteni, az napokig tart még egy mindenhatónak is!). Arról nem esik szó, miért nem csettint egyet Mr. Mindenható, és tűnteti el a nemkívánatos embereket, ha egyszer az állatokkal nincsen baja, dehát...

Történt mindez krisztus előtt (igaz, krisztus maga krisztus előtt 7-ben született legvalószínűbb esetben) kb. 4000 évvel.

EDIT: bár akkoriban vagy 1000 évig éltek a népek gyerekük nem volt sokkal több (Gen.10.29.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése