2009. január 23., péntek

Ábrám élete Sodoma lerombolásáig

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le!

Ábrámnak volt egy nagy poblémája: nem jött össze a trónörökös. Ezért megkérte Istent hogy csináljon valamit. Isten azt mondta, végezzen el egy rituálét, és meglesz (ez sok-sok álat feláldozásával járt).
Szóval Ábrám egész nap rakja a máglyát, égeti a dögöket, hesegeti a dögevőket amik alkalmanként összegyűlnek a zaftos husira, és már majdnem lement a nap, mikor Isten végre hátulról odalopakodott és egy bikacsökkel tarkónvágta szegényt, bevitte a műtőbe, és megoldotta a problémát.

Azonban még mindíg nem akart megfoganni az a gyerek, így Szárai a társalkodónőjét béranyaként alkalmazta, és össze is jött a gyerek. Szárai viszont féltékeny lett, hogy tulajdonképpen akkor most kitúrhatja őt egy szaros szolga, ezért addig vert nap mint nap, hogy végül megszökött.
De Isten épp szembejött, és visszaküldte, Hágár (a szolga) meg a gyereket úgy nevelte, hogy útálja Szárait, folyton csak uszította ellene.

Ábrám mikor 99 éves lett át lett nevezve Ábrahámnak és ennek annyira megörült, hogy rögtön be is vezette az egyiptomi Ozirisz kultuszának körülmetélési szokását. Végülis nem olyan rég tért vissza onnan, és elég jó ötletnek látszott... Az Úr Szárait is átnevezte Sárának, a gyereknemzési problémáját meg megoldotta egy sima áldással.
Sajna a 90 éves Sára és a majd' 100 éves Ábrahám olyan öregnek tartották magukat, hogy kicsit későnek tartották a dolgot, de az Úr csak hajtogatta a magáét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése