2009. január 25., vasárnap

Mózes ifjúsága

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban valós eseményeket írnak le!

A zsidó nép annyira elszaporodott pár év alatt, hogy már mindenhol találkozhattál velük egész Egyiptomban. De egy olyan fáraó került trónra, aki nem is hallott Józsefről (ami azért elég fontos adat, külföldről jött hódító kellett volna legyen, de a piszok régészek persze letagadják ezt), és csak azt látta, hogy a zsidók többen vannak, mint maguk az egyiptomiak (?), és hogy ne árulják el az országot direkt nyomorba döntötte őket (hogy ebben mi a logika?).
A módszer lényege az lett volna, hogy folyton dolgoztatják őket, így nem marad idejük másra. Többek között Pithomot és Ramszeszt is építették, ami végre egy nyom, hogy mikor történhetett ez az egész, kár hogy a mai napig nincs semmire bizonyíték, bizonyára a tudósok összeesküvése miatt.

Csakhogy a nagy terv nem vált be, a zsidók csak szaporodtak, mint manapság a cigányok (bár azok nincsenek államilag elnyomva). Pedig minden kétkezi munkát már a zsidók csináltak.
Ezért a héber bábáknak ki lett adva, hogy ha fiú születik (összesen két bába elég volt az összes zsidónak!), akkor azt öljék meg. Mivel azonban azok maguk is zsidók voltak persze nem tették meg, és azt a mesét találták ki, hogy a zsidók annyira übermensch, hogy mire odaérnek a zsüléshez már kint is van a baba.
Ez annyira nagy tett volt, hogy Isten személyesen épített nekik házat!

A fáraó végül módosította a rendeletét, és az összes héber fiúgyereket parancsolta, hogy a Nílusba kell vetni, had egyék meg a krokodilok.

Az egyik héber asszony pedig mikor szült három hónapig rejtegette a gyerekét, de aztán kénytelen volt a folyóra tenni. Egy kosárban tette, amit vízhatlanná tett gyantával (mégse fulladjon rögtön bele a kis szerencsétlen).
Persze nem véletlenül tette, mert épp a közelben fürdött a fáraó lánya. Ez is csak Isten munkáját dícséri, mert épeszű egyiptomi a krokodilok miatt nem fürdött a Nílusban, hamar kitalálták a csatornázást, a belső medencét, szóval ez volt ám a csoda.
És arra sem adott kukkot sem, hogy a fáraó, a saját apja törvényt hozott, hogy a héber fiúgyerekeket meg kell ölni. Szóval jobb volt a lány, mint Angelina Jolie. Kár, hogy rendes neve, az neki sem volt.
A gyereket egy héber dajka szoptatta amíg eléggé fel nem cseperedett.

Mózest egyiptomiak nevelték, de valahogy mégis felébredt benne a nemzeti öntudat, mert egyszer mikor látta, hogy egy egyiptomi ver egy hébert, és senki nem figyel éppen, gyorsan agyonverte az egyiptomit. Nem is próbált élni azzal a befolyással, amit bizonyára jelentett volna, hogy ő a fáraó lányának ölebe (vagy nevelt fia?).
Mikor másnap megint arrajárt két héber ütötte egymást, ő érdeklődött miért a belviszály, a válaszból meg rögtön kiderült, hogy az összes zsidó a tegnapi tettről pletykál, ezért elfutott Midián födjére (egyébként a fáraó halálbüntetést rótt ki rá a távollétében). Ez a Midián csak az egyik volt az akkoriban létező három Midiánból, de ez bizonyára csak véletlen egybeesés, és csak az akkoriak fantáziátlanságát bizonyítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése