2018. szeptember 29., szombat

Az Erkölcstelen Biblia (31)

Azért álltunk meg legutóbb, mert a Második Törvénykönyv leginkább ismétlése a már eddig elhangzottaknak. Ráadásul akárkik is írták a Pentateuch másik 4 könyvét/tekercsét, azoknál biztosan több alapforrást hegesztett össze valaki, míg úgy tűnik ezt valaki hót más, sokkal később írta. De vágjunk bele.
(MTK.1+:): Egyik apropó az ismétlésre, hogy eltelt a 40 év, azaz lehet bevonulni az Ígéret Földjére. De előtte még mindenkinek meg kell dögleni aki volt Egyiptomban, élén Mózessel.
Szó esik Másik Két Kőtábláról, amiket NEM nevez Tízparancsolatnak... Biztos. Vagy csak az író keverte ellentmondásba magát, és akkoriban mindenki írástudatlan volt, ahogy ma akkor sem érdeklődött a saját vallása iránt, meg keresőmotorok se segítették őket.
Leginkább oldalakon át az megy hogy "kinyírlak titeket ha nem szerettek!", ami egy picit tűnik csak szektás dolognak... #KeresztényKultúra
Ja: ha a fákat már sikerült körülmetélni(?), utána nekieshettek a szíveteknek is. Vaaagy észbe kaphattok, és talán mégse.
Most esik le: azért 70 vén van kijelölve, mert 70-en mentek be Egyiptomba. Ez csak egy más szempontból adalék, de eh, tudhattok róla :D
Ahogy tudjatok arról is, elvileg az Ígéret Földjén lévő összes történelmi emlék maradéktalan elpusztítását rendeli Herr Gott, ami csakpicit teszi aggályossá, mit is művelhet Izrael arrafelé manapság.
Had jegyezzem meg, hogy az Úr folyton ígérgeti népek holokausztját is sajátkezűleg... Ez azért aggályos, nem?
Megjegyzés: a konkrét állatfajták, és mindenféle varázslók típusai fordításonként keverednek, még jó hogy minket itt, meg áltlaában nem érdekelnek. Különösen nem a varázslók,amik egyáltalán nem léteznek.
A másvallásúakat pedig ne feledd, hogy meg kell ölni! #KeresztényKultúra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése