2018. szeptember 10., hétfő

Az Erkölcstelen Biblia (12)

Gen.28+: Izsák előhívta Jákóbot, mert Izsák nem az a konzisztens karakter. No mindenesetre ráparancsolt, hogy te fiam migránst nem veszel el feleségül, húzzá' innen.
Amire föl egyébként Ézsau ment és vett magának második feleséget, mert a házasság az egy ffi és a két felesége, ésa sótartója, és a feleségeinek személyi rabszolgái közötti kötelék, vagy mi.
Jákób meg összeálmodozott valami cargo-kultusz-nyavaját, hogy az égbolton lévő lukon át egy létrán mászkálnak az angyalok mindenféle cargot hurcolva.
Aztán amikor felkelt, összekent egy követ olajjal, merthogy milyen félelmetes egy hely ez.
Jákób elért nagybácsihoz, és megállapodott vele mint legkisebb szegénylegény, 7 évet szolgál a kiszemelt legkisebb királylányért-vagy-miért. Pláne hogy az idősebbik kancsal is volt, meg amúgyis ronda... Belső értékek - azmiaz?
Nagybácsi aztán jól leitatta Jákóbot, és kicserélte a két lányt. Mert a becsület az lófasz, a keresztény kultúrának nem része, gondolom.
És hát ha már megkúrta, akkor el is vette, ennyike. Nem volt mit tenni, mint újabb 7 évet lehúzni.
Aztán viszont ott volta gond, hogy a randa banya folyton leellett, a szép asszony meg nem.
Mer' a nő dolga a szülés, különben értéktelen mint tudjuk.
De Ráhel nem hagyta annyiban! Ha ő nem esik teherbe, majd a rabszolgája! Szóval ráparancsolt az urára, hogy te most oda bemész, megerőszakolod azt a szobalányt, és nem ám partfisnyéllel! És ha leellik, elvesszük a gyerekét, mert ilyen a keresztény kultúra, biza!
Ezt egyébként idővel Lea, a bányarém is eljátszotta.
Ekkoriban született meg a kis Dína is.
Még egy dolog volt hátra itt: elszedni nagybácsi összes vagyonkáját. Ez valami állattenyésztős-varázslós kombinációban történt,
Érezte is hogy baj lesz, őtet itten agyon fogják verni, ezért lelépett izibe.
Rákhel még a családi bálványokat is ellopta, ezért tényleg ki is nyírták volna, de mikor átkutatták a cuccokat, ő nem állt fel a zsákról amibe rejtette a cuccost, így ép bőrrel megúszta, és bár ígfy szvsz bálványimádónak minősült, isteni lesújtásban sem volt része.
No, majd legközelebb folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése