2018. szeptember 19., szerda

Az Erkölcstelen Biblia (21)

bocsi, előző 2 tartalomnál rosszul írtam a hivatkozást. Temrészetesen nem Gen, hanem Exo ahol járunk.
Exo.25+: Mózesék miután kiörömködték magukat a fosztogatáson és gyilkolászáson (#KeresztényKultúra), rájöttek hogy vizet azt nem pakoltak, az ezüstöt meg nem lehet meginni. Szerencséjükre Mózes beledugott vmi botot sós vízbe, és máris iható lett. Le is telepedett a másfélmillió ember 70 pálmafa alá.
Aztán rájöttek hogy kaját se pakoltak, az aranyat meg nem lehet megenni. Szerencséjükre az Úr este húsesőt, reggel kenyéresőt csinált nekik. Mármint utóbbi inkább "mán" (manna) volt. Vagy a manna csak pénteken esett, hogy elálljon szombatra. Vagy valami. Szokás szerint nem tudnak ezek mesélni.
Aztán megint szomjasak lettek, Mózes meg kifakadt hogy ezek mindenért vinnyognak. Enni? Inni? miért nem esznek fényt? De amikor rájött hogy itten őt agyon fogják verni, (az Úr útmutatása szerint) vizet fakasztott egy sziklából.
Aztán jól megtámadták őket Amálek emberei. De Mózes felemelte a botját, az emberei meg alátámasztották egy rakás kővel, és ettől máris nyertek az ábrahámiták a csatában.
Ekkortájt befutott Mózes apósa, és mikor látta hogy Mózes egyszemélyben intéz minden ügyet, rászólt, hogy "Nagy marha vagy fiam. Nevezz ki intézőket, tanítsd ki azokat, és máris lesz szabadidőd."
És látá Mózes hogy ez yo.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése