2018. szeptember 26., szerda

Az Erkölcstelen Biblia (28)

(Számok 14+): Mózes ekkor kiküldte embereit kémkedni. Lopás, hazudozás, rabszolgatartás, emberáldozat most kémkedés... Mind a #KeresztényKultúra része.
A gond az volt, hogy azok meg óriásokat találtak. Ugyan vmi Káleb mondta hogy "nem gond, kinyírom mindet! mindenkitlzúzok! Aaargh!", de a nép érthető módon agyon akarta verni Mózest. Mire megjelent Jézus ... Akarom mondani Isten, és közölte, hogy akkor ő most kinyír mindenkit!
Mózes: Ugyan már, ugyan már, akkor ki fog továbbvonulni?
Isten: Ja. Tényleg. Hová tettem a mindentudásomat.
Erre egy rakás ember nekilátott rohamozni - Mózes ugyan utánukkiabált hogy "Meggondoltam magam! Nem támadunk!" -; szét is verték őket az óriások.
Aztán vmi fickó fát szedegetett szombaton - ki is végezték érte.Abból majd megtanulja. Legközelebb nem csinál olyat! Várj...
Aztán vmi fickó úgy gondolta, jobb vezető lenne Mózesnél. Az összes emberével és csecsemőjével elnyelte a föld.
Aztán megint elfogyott a víz, ezért Mózes megint kősziklából fakasztott forrást.
Aztán holokausztolták a kananeus Arad birodalmát, mire a nép megint nyavajgott hogy itt voltak ezek a jó városok, faszért nem lakhattak bennük, most dolgozni kell, vagy mi.
Erre az Úr elődugta az orrát, és tüzes kígyókkal gyilkoltatta a népet. Nyilván annyira szerette őket.
Mikor a nép megtört, Mózes öntött egy rézkígyót (bálványt?), és máris nem volt több gond a kígyókkal.
Közben elértek Edomhoz, ahol mondták: "Itt vagyunk tízmillóan, had menjünk be az országotokba!"Azok meg mondták, "Húzzatok a francba hülye migránsok." És ezok húztak.
Ezt csak azért említem, mert később egy másik "ország"-nál meg nem húztak. Kisebb következetlenség, eh? Úgy tűnik hiába Herr Gott az oldalukon, ez a népség egyáltalán nem legyőzhetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése