2018. szeptember 21., péntek

Az Erkölcstelen Biblia (23)

Gen.31+: Mózest legutóbb "fennhagytuk"a hegyen. Most épp újra lefelé indul, két, Isten ujjával írt kőtáblával, a Bizonyság Tábláival.
Csakhogy odalent meg meguntak várni, és kérték-felszólították Áront, hogy ha egyszer Mózes nem jön vissza, akkor csináljon nekik istent. Az öntött is nekik egy aranyborjút, amit helyben, minden civilizációtól távol olvasztott aranyékszereikből.
Mózes ezt meglátva összetörte az isteni kőtáblákat, aztán jajgatott hogy Hozzatok Ragasztót! Na jó, csak viccelek. Összetörte a kőtáblákat, és azt mondta, most mindenki nyírja ki egymást! #KeresztényKultúra
Lévi fiai neki is láttak, 3,000-t kaszaboltak le. Aztán Mózes ledarálta a szobrot, és megitatta a néppel.
Aztán Mózes felment a hegyre.
Aztán Mózes lement a hegyről.
Aztán Mózes és Isten megalkudtak, hogy Mózes megnézheti Isten hátát.
Majd Mózes vágott két újabb kőtáblát, mert Isten mondta hogy újraírja őket, pont olyanra mint az előzőt.
Mózes pedig felment a hegyre, és mégsem Isten, hanem Mózes írta meg a Szövetség Kőtábláit a Tízparancsolattal, amiben olyanok szerepeltek, mint "ne főzd meg a kecskegidát az anyja tejében", meg "a kovásztalan kenyér ünnepét megtartsd", de felbarátaid cuccainak kívánásáról nem volt benne semmi. De mivel SZÖVETSÉGről volt szó benne, benne volt, hogy Isten holokausztok elkövetését vállalja cserébe, ettől SZERZŐDÉS ugye.
Mózes megint lement a hegyről, és onnantól világított a feje, ezért maszkot hordott, mert idegesítette a népet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése