2018. szeptember 11., kedd

Az Erkölcstelen Biblia (13)

Gen.32+: Jákób tehát lelépett. Balra nem mehetett mert migránsok, jobbra nem mehetett mert migránsok, vissza nem fordulhatott mert megölik, és előtt meg ott volt Ézsau, akitől szintén nem remélhetett sok jót.
Ezért hát előreküldte szép lassan mindenét, végül még az asszonyait és gyerekeit is előreküldte azzal az üzenettel hogy "vedd el mindet, csak engem hagyj futni".
Ahogy ott egyedülmaradt pedig belekötött Isten. Jákób meg lezúzta a palit pusztakezes küzdelemben, míg az kénytelen volt csali és varázslattal lesántította Jákóbot.
Jákóbnak amúgy nagy szerencséje volt, mert Ézsau már lenyugodott. Elvégre régen volt, és az öröklésvarázslatot úgyse tudja visszacsinálni.
És emlékeztek még a kis Dínára? Volt most olyan4 éves, rögtön meg is tetszett Sekhem városának hercegének. Meg is kúrta ott helyben. Jákób és a zsidók meg azt mondták, semmi gond, de most vedd is el.
Mr. Sekhemnek nem volt ellenére a dolog, még abba is belement hogy körülmetéljék.
Aztán ahogy ott fetrengett a vérben-fájdalomban, jöttek Jákób fiai hogy büdös migárns így, büdös migrán úgy, és felhentelték a város összes férfiját, megerőszakolták a nőket, és elvittek minden mozdíthatót.
Jákób ugyan kicsit aggódott hogy a többi környékenlakóhoz esetleg eljut a hír és zokon veszik az éppen bemigráncsoskodó zsidók viselkedését, de különösebben nem neheztelt érte.
Hát nem jobb szerelmi dráma ez, mint a vacak gój Shakespeare Rómeó és Júliája mondjuk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése