2018. szeptember 12., szerda

Az Erkölcstelen Biblia (14)

Gen.35+: Jákób csak gyaníthatott valami az asszonya bálványairól, mert az egész közösségget felszólította hogy dobálják ki az ilyesmit.
Ez persze a művészet elnyomása, és hogy annyi eszük nem volt hogy eladják azt a sok porfogót...
Bétel a sztoriban egy város ahol megfordulnak, de nekem mindig az az indiai rágcsálnivaló jut eszembe róla (rágják, mint anno nyugaton a dohányt).






Ja,a sekhemi incidenst megúszták incidens nélkül. Mert Isten. Na persze. Annak sincs jobb dolga. De ezek szerint tudott a csalásról, esküszegésről, és elkövetett holokausztról, és nem zavarta.
#NemFelejtünk
Viszont valamit mégis csinált: Jákóbot átnevezte Izráelnek. Csak hogy nehezebben lehessen követni a sztorit, vagy valami.
#FirstWorldProblems
Jákób/Izráel is mint a korábbiak kivételezős fajta volt. Neki már nem két, de egy szakajtó gyereke volt, de az összeset leszarta, kivéve a kis Jocót. Józsika kapott is Színes Szélesvásznú Álomkabátot.
Össze is jósálmodott mindenfélét, amit apuci csak akkor tett szóvá, mikor már nem csak a tesóit mondta benne talpnyalóinak, de mutert-fatert is.
A vége az lett, egy nap a tesók összebeszéltek hogy kinyírják a kis taknyot. De a legnagyobb vagy berezelt vagy más okból, de lebeszélte őket erről, csak kútba dobták a kis szarost, haljon éhen magától.
Ám akkor arrament egy kereskedő, és mint jó zsidók rögtön pénzt szagoltak. Kihúzták a kisöcsit, és eladták rabszolgának, ahogy az a bibliai kultúrában mindennapos. Otthon meg előadták hogy megnyúvadt, megette a farkas, minek hodott pirosat az erdőben vagy mi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése