2018. szeptember 22., szombat

Az Erkölcstelen Biblia (24)

Lesznek még izgalmasabb fejezetek, de igazából az Exodus 2.fele, és a Léviták Könyvének egésze nagyjából a parancsolatlistázásról szól. Csak mondom. Azért lesznek itt is nassolnivalók.
(Exo.35-Lev.8): Mózes lejött a hegyről, és adakozásra szólított fel. Nekiláttak megcsinálni ami elő lett írva: papi ruhák, füstölők, Frigyláda, szent sátor, miegyéb. Még sok is volt a beadott arany. Persze megtartották maguknak, nem adták vissza a fölösleget.
Mózes innentől nem mászkált a hegyre, mert hordozható füstgépe volt már, csak a szent sátorba mászkált be gőzöket szippantani, mint valami szibilla.
Ja, a kovász az fúj, és a vas érintése úgy hat az Úrra mint az elfekre/tündérekre, azaz senki ne merjen abból cuccot csinálni. Vagy legalábbis tartsa meg magának, mert az Úr nem nézi jó szemmel. Kb. mondjatok búcsút a vasbetonnak a #KeresztényKultúra-ban
Hogy megértsük, a biblikus beszéd archaikus voltát, hívjuk fel rá a figyelmet itt, hogy pl. a kecske és a birka egy állat a Biblia szerint, meg itt van ez a sor:
"Ha valaki hűtlenséget követ el, és tévedésből vétkesen elvesz az Úrnak szentelt dolgokból:" - érdekes definició a "hűtlenség"re, hm?
Ugyanilyen probléma áll fenn a "szeretet", meg a "paráználkodás" esetén is (utóbbi szerződésszegést is jelent, nem csak házasságtörést).
Tilos vért enni is - asszem Jézus ezen a téren gondban van a keresztényekkel úgy általában, ugye.
A legtöbb itteni új parancsolat amúgy arról szól, le kell vágni egy csomó állatot, és elpazarolni a kaját azzal hogy elégetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése