2010. szeptember 8., szerda

Korán - 31. Luqman, 32. A leborulás

Moty-moty.

"Az emberek között akadnak olyanok, akik szórakoztató dolgokat vásárolnak, hogy tudatlanságukban tévelygésbe vigyenek Allah útjától és gúnyt űzzenek abból. Ők azok, akiknek megalázó büntetés lesz az osztályrészük." - szórakoztató dolgok? mint playstation? Tv? Rubik-kocka?

Az ég szilárd kupola amit láthatatlan oszlopok tartanak a helyén.

Luqmán állítólag vmi fickó volt, akinek Mr. A. elmagyarázta hogy mennyit profitálhat abból ha a híve lesz. Vagy különben...

A csecsemő 2 éves koráig szopjon.

Mr. A. képes megtalálni akár egy mustármagot is!

"
A legkellemetlenebb hangja, bizony, a szamárnak van!" - na jó, itt a hagoskodást kritizálja, de szvsz poén. Főleg hogy mennyire lokális a gondolkodása...

Mr. A. kurva sokat tud(na) beszélni!

------------------

Bikmak.

"
Allah az, aki hat nap alatt teremtette az egeket és a földet, és ami a kettő között van, és aztán felült a trónra."

Allahnál egy nap = ezer év az embereknél. Vagy 5000 (l. 70.4.)
"
Ő irányítja az Igét (El-emra) az égből a földre. Aztán ismét felhág hozzá egy nap alatt, amely annyi, mint ezer esztendő abból, amit ti számoltok." - ??? Ezek szerint csak 1000 (vagy 5000) évenként lehet egy próféta?

Mr. A. "
jól csinált meg mindent amit megteremtett" - de vajon akkor hol siklottak ki a dolgok? Kisiklottak-e egyáltalán?

"
Bizony, megtöltöm dzsinnekkel és emberekkel a gyehennát színültig!" - akkor ők meg majd jól kimásznak!

A muszlimok csakis a fizetségért csinálnak mindent. Erköcsi tartás? Morál? Bármi hasonló? Ugyan! Fizess, és beállnak hozzád!

"
Akik ... vétkeznek, azoknak a Pokol tüze lesz a menedékhelyük. Valahányszor ki szeretnének jönni, visszahajttatnak és azt mondják nekik: "Kóstoljátok meg a Pokol tüzének a kínját, amit egyre hazugságnak tartottatok!"

"
És ki kegyetlenebb annál, aki Ura jeleivel figyelmeztetést kapott, ám ő utána elfordult azoktól?" - értsd: egy rabszolgának hallgass a neve.

"A
dtuk hajdan Mózesnek az írást ne legyen kétséged afelől" - hát mindenesetre az Ószövetség (vagy Tanach) nem kis ellentmondásban vana koránnal...

"
Vajon nem látták, hogy mi hajtjuk a vizet a kopár földre és gabonát sarjasztunk általa, amellyel jószáguk és ők maguk táplálkoznak?" - nem. Nem láttuk. Pedig annyian néztek már az égre, de még mindíg csak felszűlló és lecsapódó párát láttunk, sehol egy méretes öntözőkannát...

"
És azt mondják: "Mikor lesz ez az ítélet, ha az igazat mondjátok?" Mondd: "Az ítélet Napján nem használ azoknak a hite, akik hitetlenek voltak. És nem kapnak haladékot. Fordulj hát el tőlük és várj! Ők is várakoznak." - magyarán: a hit első szabálya: ne tegyél fel kérdéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése