2010. szeptember 10., péntek

Korán - 41. Fusilat / Világosan megelemeztük, 42. A tanácskozás

Múmin.

A "földet" két nap alatt teremtette Mr. A.
Aztán 4 napig kajaosztás volt.
Aztán az egeket 2 nap alatt.
Ez összesen 8 nap.
Elentétben a többi surával mik 6 napot mondanak. Faja.
A 79 sura ráadásul azt fogj mondani hogy az egeket előbb teremtette...

"És lámpásokkal ékesítettük föl a legalsó égboltot," - mármint a csillagok? LOL de tovább is van: " - őrizetül a sátánok ellen." - ez pontosan hogy működik?

"a Pokol tüzére és sorbaállíttatnak! Mikor végül odaérkeznek, a hallásuk, a tekintetük és a bőrük tesz tanúbizonyságot ellenük arról, amit cselekedtek." - ? Ezt pl. úgy értsem hogy a fülem belebeszél majd a fülembe?

"
Azt mondják a bőrüknek: "Miért tanúskodtatok ellenünk?" Azok azt mondják: "Allah bírt szóra minket, aki mindent szóra bírt."" - nyilvánvalóan a szórabírás alól a nemmuszlimok maguk kivételek. Ők semmik. Vagy mik.

"
És beteljesedett rajtuk a szó, ami az előttük élt dzsinnek és emberek népeiről elhangzott." - ??? Az ilyet bukott próféciának hívják, mert nem stimmel részleteiben!

"
Akik azt mondják: "A mi Urunk Allah", aztán az egyenes úton járnak - azokhoz lejönnek az angyalok" - jelentkezzen az a muszlim, akihez lejöttek!

Végre ismét valami jó. Olyan ritkán találni ilyet a Koránban. "
Olyasmivel hárítsd el azt, ami jobb annál, és íme, hű barát lesz az, akivel viszály állított szembe."

Az éjszaka csoda. A nappal csoda. A Nap csoda. A Hold csoda. Természeti jelenségek? Még mit nem?!
"
És az Ő jelei közé tartozik az, hogy a szárazság miatt alázatosnak látod a földet." - ?????

"
Hatalmas egy írás ez! (a Korán) Nem férkőzhet hamisság hozzá sem elölről, sem hátulról." - mi, vmi mágikus erőtér védi?

"
Ha nem arab Koránn tettük volna azt, akkor azt mondanák: "Miért nem nyertek világos magyarázatot a versei? Hogyan lehetséges nem-arab Korán és arab próféta?" - nem tökmindegy milyen nyelvű Koránt lobogtat ha írástudatlan? Az, hogy a fickó tud arabul és a szöveg arabul van, csak oszlatja a dolog csodás voltát.

"
És azon a napon, amikor azt kiáltja nékik: "Hol vannak a társaim?" - azt mondják: "Tudtul adjuk néked: nincs közöttünk egyetlen tanú sem."" - azaz az illetők hazudnak?

Mr. A. mindent körülvesz. (???)

----------- mivel megörtént amire előbb-utóbb számítani lehetett, nevezetesen hogy a címek a fejlécben kezdenek túl sok helyet foglalni, a surák címeit mostantól az elválasztóvonalakra illesztem be-----------------

Múmin. Kutykurutty.

"
kis híja, hogy az egek széthasadnak egymás fölött" - ?????

Mr. A. azt csinál amit akar. End of story. Don't beg.

"
És ha valamiben összekülönböztök egymással, a döntés abban Allahra tartozik." - azaz az államforma teokrácia kell legyen (vagy egyenesen Mr. A. akar dönteni minden kérdésben?).

"
Nincs semmi, ami hozzá hasonló lenne." - ezt a sort állítólag Mr. A. ábrázolásának tiltására vonatkoztatják. De akkor ha jól értem Mr. A-nak van alakja! Ábrázolható lenne! Leírható, vizsgálható! Nosza rajta, fogjuk meg, vágjuk fel, rakjuk mikrszkóp alá!

Mr. A. Köszöntendő. (Egyszer poénból összeírhatná vki mi minden címe van Mr. A-nak.)

"
Ha Allah bőkezűen gondoskodna a szolgáiról, akkor erőszakra vetemednének a földön." - tehát minden muszlim alapvetően erőszakos. Jó tudni.

Mr. A.
Gyámolító és Hálálandó.

A föld (megjegyzendő hogy a Koránban mindíg KISBETŰVEL írják), az ég (ami egy szilárd kupola), az állatok mind egy-egy csoda.
A szélcsend a tengeren csoda. (Komnolyan?)

"
alamely rossztett fizetsége egy hozzá hasonló rossztett. Aki azonban megbocsát és kész a békülésre, annak Allahnál van a fizetsége. Ő nem szereti a kegyetleneket." - és mivel magának fizetni nem fog, hát nem szereti magát. Ez van.

"
Akik - miután kegyetlenséget szenvedtek - segítenek magukon, azokkal szemben nincs útja a számonkérésnek." - néha azonban csakis az erőszak menthet meg...

A türelem és megbocsátás mindíg Mr. A. műve. Ezek nem emberi érzelmek.

"
Az ember számára lehetetlen az, hogy Allah beszéljen vele - ha csak nem sugallat útján, vagy függöny mögött, vagy úgy, hogy követet küld, aki az Ő engedelmével sugallatot ad neki, amit Ő akar." - hmmm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése