2010. szeptember 8., szerda

Korán - 36. Jeszín / Je Szín

Hapci. Tószt!

"És bilincseket tettünk a nyakukba (a hitetlenekébe) egészen az állukig, úgyhogy a fejüket fölfelé kell tartaniuk."

"
Kövessétek azokat, akik nem kívánnak tőletek fizetséget" - de ez vajon hogy fér össze a Mohamednek fizetendő összeggel (l. pl. 12.104)?

"
Miért is ne szolgáljam azt, aki megteremtett engem és akihez majd a visszatérésetek lesz?" - az én kérdésem az: miért szolgáljam?

"
Válasszak-e vajon magamnak rajta kívül más isteneket, akiknek a közbenjárása mit sem használ nékem, és akik nem menthetnek meg, ha az Irgalmas rosszat akar nekem?" - no comment

Vmi nép megölt egy prófétát, és amikor az a Mennybe belépett azt mondta bárcsak tudná ezt az ő népe. Mire a reakció: "
És miután ő már nem volt, nem küldtünk le népe ellen sereget az égből, és amit le szoktunk küldeni. Egyetlen kiáltás hangzott csak el, és máris hamvukba haltak."

"
Sem a Napnak nem szabad utolérnie a Holdat" - könyörgöm, a Hold nem egyszerűen kisebb, ugyanazon a pályán mozgó valami, hanem tök máshol van!

"
az éjjel sem előzheti meg a nappalt" - tökre személyes döntés kérdése hogy hogy tekintjük a dolgot. Amúgy meg mivel a nappal attól függ hogy fordul a Föld a Nap felé, a megállapításnak semmi értelme.

Aki a paradicsomba jut, azzal vele lesznek a feleségei is. (khm)

Aki a Pokolba kerül, azt Mr. A. megnémítja.

"
És Allah helyett más isteneket választottak, hogy talán általuk segítségre tesznek szert. Ők azonban képtelenek arra, hogy segítsék őket" - de végülis nem tök mindegy nekik? Mr. A. megtagadta tőlüük a segítséget. Ki kárhoztatná szerencsétleneket ha legalább próbálkoznak? És végülis mit veszthetnek, ha egyszer úgyis Pokolra kerlnek elkerülhetetlenül?

"
a zöld fáról tüzet támasztott nektek" - speciel zöld fából tüzet rakni meglehetősen rossz ötlet. Ha egyáltalán meggyullad, akkor átkozottul füstöl!

"
Vajon az, aki megteremtette az egeket és a földet, nem lenne képes arra, hogy hozzájuk hasonlókat teremtsen?" - vajon ha képes vagyok építeni egy széket, képes volnék építeni egy székesegyházat is?

"
Az Ő parancsa, ha akar valamit az, hogy azt mondja neki: "Légy!", és az lesz." - A rgéi vicc szerint egyszer az ember kikönyörögte a termetés tudását istentől. Mondta is rögtön: "Légy!" Mikor nem történt semmi, megint mondta nagy lekesen: "Légy!" Mire felzümmögött az első légy, az ember meg aszondta micsoda hülyeség és azóta se teremtett semmit. A légy pedig isten körül zömmögött, az meg hessentett egyett, és azt mondta: "Kurva légy!" ... És megteremtődött a nő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése