2010. szeptember 9., csütörtök

Korán - 39. A seregek, 40. A bűnbocsátó / a hívő

Na jó, Mr. A. mégsem buzi. Ha fiat akarna, akkor egyszerűen rábökne vkire/vmire. (Ez hogy jön összhangba a feltétlen vér szerinti megkülönböztetéssel?)

"Hirdess hát örömhírt a szolgáimnak, akik meghallgatják a szót és azt követik, ami a legjobb abból." - ami "a legjobb abból"? És a többit ezek szerint figyelmen kívül lehet hagyni?

"
te (muszlim) talán meg akarod menteni azt, aki a Pokol tüzében van?" - ennyit a könyörületességről, az együttérzésről, a ...

A Korán szerint a többistenhit olyan, mintha egy rabszolgát több, egymással perlekedő gazda tulajdonolna. (Valahol igaza van, nem véletlen hogy a vallásoknak is van evolúciója. De ezen dinoszauruszoknak most már ideje végleg kihalniuk.)

"
Vagy talán Allahon kívül más közbenjárókat választottak maguknak? Mondd: "És ha nincsen semmi a hatalmukban és nem képesek gondolkodni?!"" - válaszként ezt kapod gyökér: "És ha nbincsen semmi Allah htalmában és nem képes gondolkodni?" Nincs semmilyen istenség (e kijelentés addig érvényes míg elő nem kerül vmi bizonyíték).

"
Vajon nem tudják-e, hogy Allah bőkezűen gondoskodik, akiről akar, és szűkmarkúan mér máskor?" - az alapvető kérdés az: tudja-e bárki hogy Mr. A. létezik? Nem hogy hiszi-e, hanem hogy tudja-e?

"
Allah minden bűnt megbocsát." - ezért lesz tele a Gyehenna azokkal kiknek nem bocsát meg. Logics.

Mr. A-é "
az egek és a föld minden kulcsa" - ?

muszlimok: "
Ott telepedhetünk le a Paradicsomban, ahol akarunk." - én tuti Mr. A. trónjára szavaznék! De amúgyis egy ilyen kijelentés számtalan konfliktust tud szülni.

---------------------

Múmin.

Mr. A. "
megbocsátja a vétket és elfogadja a megbánást" - ezért lesz tele a Pokol, és nem juthat ki belőle senki sem, és kínoztatnaka benne lévők örökkön-örökké tűzzel, forróvízzel, gennyel és még sokminden mással.

hitetlenség = útálat? Pl. Te útálod a húsvéti nyulat?

Mr. A. magasságos.

"
Ha hazudik (a próféta), akkor a hazugsága őellene fordul." - a probléma ezzel a következő: 1) ha a próféta hazudik, és a nép követi, akkor minde mennek a pokolba 2) ha a próféta igazat mond és a nép nem követi, a nép megy a pokolba. Mivel nincs egyértelmű jel arra nézve, hogy a követés vagy a nemkövetés a helyes választás a prófétával kapcsolatban, így nincs alapunk a jogos választásra.

Fáraó, Hámán és Kóré egy történetben???

A Fáraó építtetett lényegében vmi olyat mint a Bábel tornya???

"
Hívtok engem, hogy ne higgyek Allahban és más isteneket társítsak mellé, amelyekről nincs tudásom." - ha valamiről nem tudsz, akkor az nem is létezik?

Mr. A. bűnbocsátó.


"
A ti Uratok azt mondta: Fohászkodjatok hozzám és én felelek nektek!" - Ezen a próbán is elbukik Mr. A.

"
Allah az, aki kijelölte nektek ... a nappalt, hogy láthatóvá tegyen." - az éjszaka aktív állatok nappal voltaképpen olyan rosszul látnak mint mi este!

Mr. A. élő. - De akkor meg is halhat!

"
Vonszoltatnak (a nemmuszlimok) a forrásban lévő vízben, majd a tűzben égnek." - vízben? Ez egyre bonyolultabb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése