2010. szeptember 16., csütörtök

Korán - 63-68.

--------------A képmutatók--------------

"Olyanok azonban ők, mint az aládúcolt gerendák. Azt hiszik, hogy minden kiáltás ellenük hangzik el. Ők a te ellenségeid." - a gerendás rész még mindíg nem értem.

"
Ti hívők! Javaitok és gyermekeitek ne vonjanak el benneteket attól, hogy megemlékezzetek Allahról!" - oh, micsoda csodálatos családi értékek ezek!

-------------A kölcsönös becsapás / Kölcsönös kiábrándulás---------------

"
Ti hívők! ... A javaitok és a gyermekeitek csakugyan kísértés nektek." - családi értékek 2. fejezet...

-------------(A) válás-------------

A téma itt egyértelmű, a családi értékek 3. fejezete viszont a nemi érést még el sem ért feleségekről szól! De az se rossz, hogy RÖGTÖN szülés után ki lehet dobni a feleséged ha annak terhessége alatt válik el tőle a férje...

"
Allah az, aki hét eget teremtett és ugyanannyi földet." - ??????? Már födből is 7 van? Akkor ez csak nem az akkoriban ismert 7 égitestre (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter és Szaturnusz) vonatkozik?

-----------(A) tilalom-------------

"
Allah jóváhagyta nektek azt, hogy esküitek alól feloldozzátok magatokat." - azaz egy muszlim esküje semmit nem ér.

Mohamed házaséletérbe kapunk egyébként betekintést. Családi értékek 4: asszony kussolj vagy mész a tűzbe, én meg kapok egy jobbat nálad! Noé és Lót feleségének mintájára!
"Yo" feleségekre példa: Fáraó felesége és Mária ki Imrán ánya (és gyanúsan Jézus szeplőtlen fogantatását másolja a sztorija).

--------------A hatalom (felségjog)------------

"
Tehát nézd meg az eget! Látsz-e vajon valami hibát, vagy repedést?" - mert az ég egy szilárd kupola...

A csillagok "lövedékek a sátánok ellen" - LOL

Mr. A. Kedves.

"
ki az, aki a seregetek lenne és segítene benneteket a Könyörületesen kívül?" - ezt a csatát még én is le merném játszani. Mr. Próféta a képzeletbeli barátjával vs. én és az országos hadsereg legalább egy dandárja. Állja valaki?

"
Vajon az követi-e jobban az útmutatást, aki úgy jár, hogy közben folyvást az arcára bukik, vagy az, aki egyenesen jár egyenes úton?" - attól függ mit is kaptak útmutatásul, nyilván.

"
Mondd: "Mit gondoltok? Ha a vizetek reggelre elapad, ki hoz nektek forrásvizet?"" - ahogy a régi mondás tartja: 'magad uram ha szolgád nincsen'

--------------A(z író) toll-------------

Nyüff. Tószt!

.....Nagy kedvem volna ebből a surából is írni egy szatírát, de most úgy, hogy Mohamed és a beszélő ülnek a kocsmában mint ivócimborák....

A Szüret (a Jelenésekben van egy ilyen kép)
Van itt egy történet amiben Mohamed(?) hogy kiszúrjon azokkal akik nem tértek az iszlám hitre összecsődít egy rakás csövest és kifosztatja velük a nemmuszlimokat. Gondolom mert ez így helyes.

"
Tekinthetjük-e a muszlimokat bűnösökhöz hasonlónak?" - eredetileg ez így hangzik: "Tekinthetjük-e a zokat akik behódoltak a bűnösökhöz hasonlónak?", de legalább az eufémizmus egyértelmű: "ekinthetjük-e a muszlimokat a nemmuszlimokhoz hasonlónak?" törvény előtt. Márpedig ez biza igazságtalanság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése