2009. november 19., csütörtök

Találkozások keresztényekkel János Jelenései kapcsán

Az alábbiak az én reakcióm egyes beszólásokra:


I.
Messze van a MAI keresztény magyarázattól, de az őskeresztényektől egyszerűen fogalmunk sincs, annyit hazudoztak és hazudtak és ferdítettek a kerezstények.
A katolikusok újraírták a bibliát, Luther egyenesen kijelentette, hogy ő nem is törődik az eredeti szöveggel, az ő változata az ő személyes grimoire-ja.
Tudjuk, hogy a keresztények, Mátéval az élen mindenfélét kiragadtak, átírtak és hazudoztak az Ószövetségről, elefeledve annak eredeti értelmezését. A makkabeus korban írt és arra vonatokó Dániel Könyvének értelmezését teljesen meghamisították, és mindössze egyetlen "próféciára" redukálták, amit mindössze töredékesen használnak ráadásul. Márk evangéliumához az idők során hozzáadtak egész fejezeteket.
Ehhez jönnek a modern "interpretácik", amik megfeledkeznek a Jelenések Könyvének címzettjeiről és magáról az 1. századi szerzőről is, és az "ürmös víz" Csernobil lesz, Armageddon a 2. Világháború, a Szajha meg a kommunisták össze vissza vagdossák az egész eszelősséget.
Elfelejtkezik MINDEN keresztény az eredeti keresztényekről és magukat a szövegeket is elfelejtik, kényük-kedvük szerint kihagynak részleteket és emelnek ki másokat - ugyanis Jézus a megjelölt időben nem jött el, ezért le kell hazudniuk a csillagokat az égről.

Szóval már megbocsáss, de nem hiszek a mostani keresztény propagandának, inkább a logikus elemzésnek ami figyelmebe veszi a TÉNYeket, a kontextust amiben a szövegek íródnak, és nem mos össze olyan dolgokat, amiket nem kéne.




II.:
Bár érdekes volt látni amit leírtál, de én nem látok benne semmi mást, csak diffúz bugyborékolást, összefüggéstelen gondolattöredékeket, egy értelmileg sérült kapálózását hogy rerőltesse előítéleteit a valóságra ami következetesen visszalöki ezen ömlengéseket.
Vagy csak én találom viccesnek, hogy a hívők számára lassan minden darabokra hullik a bibliából és más "szent" iratokból, és egy Nostradamusi halandzsának képzelik már az egészet az idő előrehaladtával?

Amúgy amit nagyon hiányolok az interpertációdból, az a megalapozottsága. Mégis honnan veszed, mely hivatkozásokra alapozod légüres légváradat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése