2009. november 2., hétfő

Péter apostol 2. közönséges levele

Habár a levél Simon Péter művének próbálja beállítani magát, mégis nagyon valószínű, hogy nem ő volt a szerzője, hanem i.sz. 90-100 között írhatták, jóval Péter halála után.
A késői datálást (ami alapján feltehetőleg az Újszövetség legkésőbb megírt iratának számít) az alábbiakra alapozzák: 1) 3.3-4 elnézést kér hogy nem jött el Jézus a megjelölt időben 2) a szerző Pál leveleire olyanképpen utal, amiket már egyenrangúnak tekintettek az ő korában a többi Írással 3) a levél komolyan építkezik Júdás levelére, amit úgy tartják i.sz. 80-100 között írtak meg.

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban fedik a valóságot! (Vannak akik legalábbis hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Feladó: Simon Péter (A címzés miért tér el az előző levélétől?)
Címzett: ???
Ezt csináld meg azt csináld, mert Jézus így, meg Jézus úgy.
Tudom, tudom, tudjátok ezeket, de azért csak elmondtam.
Hamarosan meghalok. (Mármint Péter. Ügyes trükk: azt mndani "mindjárt meghalok", és így arra hivatkozni, hogy ezt csak későn írta, nem pedig valaki a halála után, khm.)
Én (meg még néhányan) láttuk is némely epizódját annak amiről meséltünk. (Vagy azt sem.)
1.20-21: a prófétai részek isteni ihletettségéről
Gzz, hamis próféták! Fenébe a sok felekezettel! Veszedelmes eretnekek! Szívjanak csak az olyanok, MUHAHAHA!
2.4: Énok könyvére egy utalás
2.5: Noé és a globális özönvíz (sosrem történt meg, mehet hát az apokrifok közé)
Sodomas és Gomora elhamvasztása
az "igaz" Lót (aki részeges, aki gyerekeket nemzett saját lányainak, akiket krábban felajánlott egy tömegnek hogy erőszakolják csak meg őket?)
Jajj de szar volt Lótnak ott lakni! (Ja, a nagy házában...)
Jajj annak aki nem ismeri el a feljebbvalóit! Engedelmeskedj! TÉRDRE RABSZOLGÁK! LETÉRDELSZ ÉS SZOPSZ!
Bezzeg az angyalok, akiknek van übverpower nem ugatnak vissza Mr. Istennek! (Akinél lenni mégnagyobb überpower!)
Érdemes megnézni, minek nevezi (az állítólagos) Péter azokat akik nem abban hisznek amiben ő:
"De ezek, mint oktalan természeti állatok, a melyek megfogatásra és elpusztításra valók, azokat, a miket nem ismernek, káromolván, azoknak pusztulásával fognak el is pusztulni", "Ezek víztelen kútfők, széltől hányatott fellegek, a kiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre."
Bálám szamara emberi nyelven beszélt! (Na ja.)
Aki ilyen tévútra megy (rivális keresztény felekezethez tartozik) annak még rosszabb lesz (nyiéván "ama napon") mint akik soha nem lettek keresztények. Olyanok ők, mint a kutya, ami visszatért a saját hányásához. (megenni a kiokádott - Péter szerint nyilvánvalóan - rossz kaját. Megjegyzendő hogy korántsem csak azért hányhat egy kutya).
Ez már a második levelem nektek kedveskéim amit ösztönzésetekre küldök,
Jézus úgy néz ki nem jön el a megjelölt időpontban, de ettől nem kell kétségbeesni. Azért ezek még az "utolsó napok".
Aki nem hisz a globális özönvízben az szándékosan hülye. (Vagy inkább a bizonyítékoknak hisz, khm.)
A mostani föld egyébként at előző föld utáni, amit az Özönvíz törölt el. (Azaz a bolygó marad. János Jelenéseihez ez újabb adat úgy néz ki.)
A "mostani" föld pedig "tűz által" fog elveszni. Jól elég benne az összes "istentelen"!
Az Úr egyszerűen nagyobb skálán méri az időt mint mi. (És annak mi köze bármihez?) Azaz nem késik ő, hanem csak azt várja hogy mindneki "megtérésre jusson". (Ez az érverlés TALÁN megállná a helyét HA annyit mondtak volna, hogy "hamar", vagy "X idő múlva". Azonban nem így határozták meg a dolgot! Plusz ha nem akarja hogy bárki elpusztuljon, akkor mi az a dolog az "istentelenk"-ről? Mert úgy biza végtelenségig várhat.)
Mikor pedig Jézus eljön, váratlanul lesz az és az egek "ropogva elmúlnak" (ne feledjük, hogy az ég csak egy kupola a lapos Föld fölött), "az elemek megégve felbomlanak" (?), a Föd és a rajta lévő dolgok megégnek. (A hívők is, nyilván... Ebből is látszik micsoda halandzsa ez az egész.)
Ahhoz hogy bejuthassatok a felperzselés utáni tökéletes világba magatoknak már előre tökéletesnek kell lennetek, úgy készüljetek.
És örüljetek hogy nem most van "az a nap". Ahogy Pál is írta szinte minden levelében, amikben van néhány 'nehezen érthető' (= kényelmetlen, nehezen kimagyarázható) dolog, amiket a szemét kurva annyukat hogy az arcunkba tolnak, de majd megkeserülik!
Szóval ti csak ne törődjetek az olyanokkal. Az Ügy él! Sieg Heil!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése