2009. november 26., csütörtök

Csak egy rövid komment

Az alapvető baj, hogy a vallások a nagy büdös hazugságot terjesztik. Így ha "megreformálod", akkor csak azt érted el, hogy egy új kezdőponttól terjeszt megcsontosodott hülyeségeket, és némi idő múlva ugyanott tartunk, ahol a "reformálást" már nem bírtad nem megtenni.
Ellenben igenis potenciálisan veszélyes a vallás pl. olyan okokból, hogy
- túlvilági létet feltételez, ráadásul alaptalanul, és hogy ezáltal a jelenlegi világgal - a bizonyítottan létező világgal - a hívők így nem törődnek (pl. minek védjük a környezetet, ha úgyis jön a Világvége / Második Föld / elvisznek az UFO-k 10 év múlva stb.)
- a "kiválasztottság" eszméjét terjeszti, azaz fajeleméletet (ami náci ideológia)
- alaptalan erőforráselvesztegetésre buzdít (éhezel, de azért öld csak le és ne edd meg X állatot, sőt: ha éhezel, akkor pusztíts el igazán sokat ilyen értelmetlenül; stb.)
- a legtöbb vallás mindenki más elpusztítását / kihalását / elutasítását hírdeti
- az "istenakarata" elvvel megfosztja az átlagembert bármiféle cél iránt való törekvéstől, mi több: javallja egy korábbi állapothoz való visszatérést (mivel minden változást az "eredetihez" képest az eredeti tökéletesség romlásaként fog fel), ílymodón potenciálisan civilizációellenes
- nyilvánvalóan téves állítások tömegét terjesztik (pl. hogy a kígyók beszélnek (csak ügyesen titkolják), hogy a Föld legfeljebb párezer éves (holott vagy 15féle módon bebizonyítható az ellenkezője akár középiskolás tudásszinttel is), hogy az idő előrehaladtával az emberi átlagéletkor rövidül, hogy az ember a dinoszauruszokkal egyidőben létezett, hogy a gravitációt csak az alsógatyamanók követik el láthatatlan zsinórjaikkal poénból), és mindezt a hivatalos közoktatás részévé akarják tenni (l. pl. "inteligencs dizájn mozgalom").

Szóval én azt mondom, elég a "reformálásból" (mi ez, cargo kultusz? Nem működik a rituálé, akkor belepiszkálunk és újrapróbáljuk, hátha a semmiből holnap mégis feltűnik az "isteni szállítmány"?). Dobjuk ki ezt a haszontalanságot ami csak a helyet foglalja egyszer és mindenkorra. Legyen EZ a következő lépés a "reformálásban".


Do you know where heaven is? Do you know where hell is? Do you know where the lake of fire is? Do you know where purgatory is? If i did not know where i was going would you follow me???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése