2009. november 3., kedd

Júdás apostol közönséges levele

Na végre, az utolsó levél!

Figyelem: az alábbi szövegek 100%-ban fedik a valóságot! (Vannak akik legalábbis hisznek benne hogy igen. Mi inkább álljunk hozzá kritikusan és lássuk be végre milyen abszurd az az álláspont.)

Feladó: Júdás, Jakab "atyafia" (Vajon miért adták a címet ennek, hogy "Júdás apostol" levele? Tán csak nem, mert mindent minél nevesebb személyre akartak aggatni? Szóval a cím alapján a szerző Júdás apostol a 12-ből. A feladó megnevezése szerint viszont sokkal inkább Júdás, aki Jakab testvére. De vajon az "atyafi" hogy értendő? Testvér? Vagy munkatárs? A helyzetet pedig tovább bonyolítja, ha átkukkantunk más nyelvekbe. Angolul ugyanis a betűzése eme személy nevének "Jude", nem pedig "Juda", ami egy teljesen új személyre utal, aki nem fordul elő sehol máshol a biblia irataiban.)
Üdv.
Valamit már nagyon akartam írni, hát írok arról, hogy figyelmeztesselek a VESZÉLYre.
Holmi "hitetlenek" - akiket Mr. Isten már régről erre szánt (ennyit a szabad akaratról) - beszivárogtak sorainkba, akik megtagadják az Urat és Jézust! (legalábbis a mi tanításainkat róluk)
Szóval emlékeztetni akarlak benneteket, akik egyszer már ráléptek a 'helyes' útra, emlékezzetek az Egyiptomból kihozottakra (kell-e mondanom, hogy az Exodus nem történt meg?), és hogy akik nem hittek, azokat Herr Isten elpusztította.
De elpusztította az angyalokat is / Nem kímélte meg még az angyalokat sem, akik "nem tartották meg fejedelemségüket", hanem elhagyták "lakóhelyüket" - "a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta". (Egy sztori Énok könyvéből.)
Sodoma és Gomra, meg a környékükön lévő városok "örök tűz büntetését szenvedik"? Tudtommal lerombolták őket és kész.
Ráadásul mi volt Sodoma bűne? Ami a Gen.19.4-5-ben áll? Ami itt áll? Netán Ezékiel 16.49-nek van igaza? Vagy esetleg Jeremiás 23.14-nek?
És a ma ügyködő riválisaink ennek ellenére folytatják!
Pedig Mihály arkangyal mikor az ördöggel "viaskodott" Mózes "teste felett vetekedvén" (= Mózes testéért küzdve, Mózes testén vitatkozva) nem mert az örödögre "káromló ítéletet" mondani, ezért azt mondta: "dorgáljon meg téged az Úr!" (A sztori egy semmilyen kánonban nem kanonikus könyvből származik, aminek az angol címe "(The) Assumption of Moses", másnéven "Mózes Testamentuma".)
Ezek meg (mégis) káromolnak, ch! Oktalan állatok ezek, nem mások!
"amiket pedig természet szerint tudnak"? A vallások mind tanult dolgok!
Ezek ilyen seggfejek, olyan seggfejek, amolyan seggfejek.
Egy káromkodást azért kiemelnék: "kétszer meghaltak". Ha az első halál a test halála, a második halálnál pedig már a lélek is meghal, akkor ezek hogy létezhetnek? Apokrif. Ez mutatja mivel jár ha elraganak az indulataid.
"Ezekről prófétált Énok"... De akkor miért nem kanonikus Énok könyve, kérdem én?
Énok, mint Ádámtól fogva a hetedik? Lássuk csak:
0.Ádám
1.Séth
2.Énós
3.Kénán
4.Mahalálél
5.Járed
6.Énókh
A fenti lista megvan: Gen.5.3-18, 1Krónika 1.1-2, Lk 3.37-38. Mind egyetért, hogy Ádámtól fogva a 6. Énok, nem a 7. Vagy esetleg csak túl ősi a nyelvtan, és a listát Ádámmal kéne kezdeni?

Érdekes, hogy míg Károli "sok" ezer szentet mond, a KJV már pontos adattal szolgál: 10,000 szent. Természetesen a gond a korabeli görög szóhasználat / gondolkodás lehet, ahol a "10,000" azt jelentette, hogy "sok". Ebből is látszik, hogy a szöveget nem héberek írták.
Valamint maga a "prófécia" azt mndja, hogy még ezek életében megtörténik a 2. Eljövetel, de ez elég elborult dolog.
"az istentelenek istentelenségükben istentelenkedtek, mert bizony ezek istentelenek" - az "istentelenek" eme Júdás kedvenc szava, lol.
A 17. sorban a levél írója egyértelműen kivonja magát az eredeti apostolok sorából.
Mert megmondták nektek (az apostolok) hgy az "utolsó időkben" lesznek ilyen marhák. (Tehát Júdásunk az "utolsó idők"-ben hitte magát élni. Ezek szerint a VilágVége már vagy eljött és észre sem vettük, vagy még így a végére újabb okot találtunk hogy kidobjuk ezt a levelet az apokrifok közé.) Ezek azok, akik a világi dolgokat élvezik / világi gyönyörökkel törődnek /ilyesmi.
1.22: megkülönböztetést javasol. A modern államok mind az egyenjogúság, az egyenlő bányásmód céljáért küzdenek, ez meg itt megkülönböztetést javasol. Dugja fel magának.
1.23: Az amcsik művelnek ilyen borzalmakat. Szerintem nem kéne hagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése