2009. november 3., kedd

Kicsoda 'az' antikrisztus?

Nos, habár felmerültek olyan cacsakaságok, mint hogy János Jelenéseinek Fenevadja az antikrisztus, vagy Dániel 11.37 alapján az antikrisztus egy meleg zsidó, de valójában a Bibliában mindösszesen 4 alkalommal jelenik meg az "antikrisztus" szó:

1János 2.18
Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

1János 2.22
Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

1János 4.3
És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

2János 1.7
Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Tehát bárki, aki nem vallja Jézust emberi testben létezett krisztusnak (= felkentnek) az antikrisztus. Ez jópár milliárd embert jelent, akiknek egy része pl. kereszténynek számítana különben. Ez a meghatározás - jelenleg - engem is magába foglal (mert nem láttam semmilyen hiteles bizonyítékot Jézus létezésére, és szerintem egyszerűen Pál alakjából költötték a legendát).

Büszkén állítom, hogy az antikrisztus-közösség tagja vagyok. (Ne feledjük ez nem megbocsáthatatlan bűn.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése