2010. augusztus 20., péntek

Korán - 29. A pók

Mr. A. gazdag. (ki nem találtuk volna. Hisz' amennyiben övé egyszerűen MINDEN... Várj - nem teszi az szegénnyé? Hiszen MIHEZ KÉPEST gazdag?)

"Meghagytuk az embernek, hogy jó legyen a szüleivel szemben. Ha azonban ők ketten abban fáradoznak, hogy olyasmit társíts mellém, amelyről nincsen tudásod, akkor ne engedelmeskedj nekik!" - tehát jónak lenni = engedelmeskedni.

Noé az özönvízkor 950 éves volt. (A Bibliában csak 600.)

"
Vagy nem látták, hogyan viszi véghez Allah a teremtést kezdetben, aztán megismétli azt?" - újabb teremtés? És hogy láttuk volna???
"
Járjátok be a földet és nézzétek meg, hogyan vitte véghez Allah a teremtést kezdetben! Aztán Allah létrehozza az utolsó teremtést." - ??????????

"
kölcsönös szeretet fűz össze benneteket az evilági élet iránt" - namost nem tudom mi "kölcsönös" a dologban, de ha arra utal hogy az "evilági lét" is szeret minket meg mi is az evilági létet, akkor az "evilági lét" máris jobb mint Mr. A. De ezen kívül miért baj ha szeretsz élni?

"
Lót pedig hitt neki (Mr. A-nak). És ajándékoztuk (Mr. A.) néki Izsákot és Jákobot" - mi? hgy Lót gyereke lett volna Izsák és Jákób?

"
Olyan gyalázatosságot követtetek el, amit korábban egyetlen teremtmény sem cselekedett. Hát a férfiakkal adjátok össze magatokat" - uhm, a homoszexualitás meglehetősen gyakori az állatvilágban.

"
Azoknak a példázata, akik Allahon kívül más gyámolítókat választottak maguknak, mint a pók, amely házat épített magának. Ám minden ház között bizony a pók háza a leggyengébb!" - Kész, ennek be kell látni: semmi értelme. (Amúgy a pókselymet a legerősebb szakítószilárdságú dolgok közt tartják számon.)

"
Azon a napon, amikor elborítja őket a büntetés felülről és a lábuk alól és azt mondja: "ízleljétek meg azt, amit cselekedtetek!"" - mindíg mikor ilyen le van írva változik mit mondanak / mit mondanak nekik. Kutyafüle.

"
Bizony, tágas az én földem. Engem szolgáljatok hát! Minden lélek megízleli a halált. Aztán hozzá lesz majd visszatérésetek." - mi köze itt egymáshoz a dolgoknak??

"
Akik azonban érettünk erőt fejtenek, azokat a mi útjainkon vezéreljük." - íme minden csoport vezetőjének mottója. mi ezen kicsit is különleges?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése