2010. augusztus 3., kedd

Korán - 11. Húd

Ezúttal a címnek sincs értelme, nemhogy a kezdőszavak(?)nak.

Az emberek agya a mellkasukban van. Pontosabban: a szív a gondolkodás szerve (minden antik tudós jól tudta hogy az agy csak a vér hűtésére szolgál!).

"Nincs élőlény a földön, amelyről gondoskodni ne Allah feladata lenne, és amelynek ne ismerné helyét idejét a nyugalomra az anyaméhben?" - Tehát "gondoskodás" az hogy örökre kínozza a többséget. És Mr. A felelős azért hogy egy kefélésből születik-e gyerek vagy sem (a fogamzásgátló módszereknek evidensen semmi köze a dologhoz).

"
"Halálotok után föltámadtok", akkor bizony a hitetlenek azt mondják: "Mi más lenne ez, ha nem nyilvánvaló varázslat?"" ... "Ha megízleltetjük az emberrel a könyörületünket, s azután megvonjuk tőle azt," - értsd: ha adsz bizonyítékot, akkor hisznek. A "könyörület" esetén azonban (még) nem adtál bizonyítékot, így nem elvárható hogy higyjenek neked, így az egész okfejtés kútba esik.

"
agy azt mondják: "Ő találta ki azt." Mondd: "Hozzatok hát tíz hozzá hasonló szúrát, amit ti találtok ki! És fohászkodjatok ezért Allahon kívül akihez csak tudtok - ha az igazat mondjátok!" - ez most komolyan egy kihívás? Bármely vallás, ami állít 10 ~fejeztnyi "szent" iratot, az érvényes?

"
Elküldtük hajdan Noét az ő népéhez s azt mondta nekik: "Úgy jövök hozzátok mint nyilvánvaló intő,aki figyelmeztet benneteket, hogy egyedül Allahot szolgáljátok! Bizony félek, hogy egy szörnyű nap büntetése sújt benneteket." - az eredetiben nincs ilyesmi.

"
Ám úgy látom, hogy tudatlan nép vagytok." - mindenki tudatlan míg meg nem szerzi a tudást. Nem hibáztatható valaki ha nem tud olyasmit, amit nem volt lehetősége megtudni. Ellenben az igen aki elvetette a tudást (mint a vallások tagjai, khm).

"
"Ha én találtam ki, akkor a vétség engem terhel. Én viszont nem tartozom felelősséggel azért, ami bűnt ti követtek el."" - a probléma ezzel az, hogy rajta kívül senki nem tekinti bűnnek amiről beszél.

Noé egyik fia nem szállt be a bárkába és vízbefulladt - vagy mégsem? L. 21.76, 37.75-77.

Vmi Szhalid, mert nem hallgatott rá a törzse, egy este kinyírta az összes törzstagot. Meg még volt pár ilyen eset.

Ábrahámot Sodoma és Gomora esetén nem hagyják alkudozni.

Lót felesége UTASÍTÁSBA KAPJA indulás előtt hogy forduljon vissza és dögöljön meg.

"
Ha a te Urad úgy akarta volna, akkor egyetlen népet rendelt volna el. Ám ők még mindig egyenetlenkednek ... Erre teremtette őket. Teljesedjék be a te Urad szava: "Bizony, mind egy szálig megtöltöm a gyehennát dzsinnel és emberrel!" - no comment

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése