2010. augusztus 20., péntek

Korán - 28. A történet(ek)

Kurutty. Ebből egyértelmű hogy ezt ember nem írhatta!

"És azt mondta Mózes nővérének (Mózes anyja): "Kövesd őt!" És oldalról nézte őt, anélkül, hogy észrevennék." - mi ő, a láthatatlan ember???

Aztán Mr. bébi M-nek Mr. A. megtiltotta hogy nemmuszlim nő tejét szopja. Az engedelmeskedett, és megmondta Mr. Fáraónak hogy majd ő megmutatja kitől hajlandó szopni. Így került vissza Mr. M. az anyukájához.

Mr. M. egy nap meglátta amint egy muszlim és egy ellenség bunyóztak. Amúgy mindenki magasról szart Mr. M-re (ami érdekes, hiszen rangban ő az uralkodó utódja, és ennek megfelelően egy rakás testőrrel jár, meg csilivivli rucikban...). A muszlim (akiket anno épp elnyomtak, minden fiút a népből Mr. F. kivégeztetett - kivéve persze Mr. M-et - ha emlékszünk) odaszólt neki hogy segítsen, mire Mr. M. egy ökölcsapással kivégezte a nemmuszlimot.
Reggelig Mr. M. rettegve kóválygott egyhelyben, mikoris a muszlim megint "segítségét kérte". De Mr. M. erre a muszlimnépfit (aki nyilván halott volt, mert Mr. F. minden ilyet kivégeztetett) akarta megölni. Az kifogást emelt, egy másik ember meg épp akkor befutott hogy Mr. M-et éppen le akarják feltehetőleg csukni, mire Mr. M. elszaladt.
"
Amikor Madyan vizéhez érkezett le, egy csapat embert talált ott, akik itattak. És mellettük két nőt talált, akik visszatartották jószágukat a víztől. Azt mondta: "Mi van veletek?" "Nem itathatunk addig", - mondták, "amíg a pásztorok vissza nem viszik az állataikat! Az atyánk hajlott korú öregember.""
Mr. M. erre megitatta az állataikat. (mi jogon? hm, szóval egy véletlen arra vetődő koldús, aki elítélt gyilkos, az is feljebbvaló mint egy nő?)
A két lány egy idő után jött, hogy apucijuk ki akarja fizetni Mr. M. segítségét. (?)
Az ment, rögtön elmondta milyen sorsra jutott bár senki nem kérdezte, mire rögtön befogadták a családba. Egy ilyen embert? Hát hogyne!
Rögtön házasság is fel lett ajánlva az öregember részéről: 8, vagy 10 évig kell Mr. M-nek szolgálni a feleségért. (Emlékezzünk: az öregember NAGYON öreg...)
És úgy is lett. (de hogy? most 8 vagy 10 évet szógált? És miért ez a két időszak? És hol a sztori a második lány elvételéről?)

Mózes trükkjei után most Mr. F. azt mondta (eben a verzióban): "
Ti előkelők! ... Égess nekem agyagot, Hámán, és emelj nekem palotát! Talán fölmehetek Mózes istenéhez."
Mire Mr. A.:
"És megragadtuk őt és a csapatait és a tengerbe vetettük őket." (képzeld csak el ahogy lenyúl az égből egy nagy kéz, felkap egy rakás embert, és beledobálja a vízbe, LOL)

"
És te nem voltál a nyugati oldalon, amikor föltártuk Mózesnek a döntést." - ???

midiániták

"
Ám Uradtól való irgalom gyanánt tudomásod van róla, hogy egy olyan népet intsél, amelyhez teelőtted még nem jött küldött." - de akkor azoknak hogy legyen ugyanaz a vallásuk? Miért hibáztatja őket az azelőtti dolgokért? Vagy ha nem hibáztatja, akkor gonosz, gonosz dolog volt elküldeni a küldöttet, mert ugye onnantól mindenki megszívja...

"
Hozzatok hát egy Írást Allahtól, amely e kettőnél inkább vezérel az igaz útra, hogy azt kövessem" - miért kell feltétlen egy réges-régi halandzsa-írás hogy viselkedj? Tedd fel magadnak a kérdést.

"
Aki azonban megbánást tanúsít, hisz és jóravalóan cselekszik, az talán azok közé fog tartozni, akik boldogulnak." - egy "TALÁN"-ért eladnád a lelkedet?

"
Kóré (Karún) Mózes népéhez tartozott. Elveszítette a mértéket velük szemben. És annyi kincset adtunk neki, hogy a hozzávaló kulcsokat egy erős férfiakból álló csapat is csak üggyel-bajjal tudta volna cipelni. Emlékezz arra, amikor a népe ezt mondta neki: Ne örvendezz! Allah nem szereti az örvendezőket! ... És elsüllyesztettük (Mr. A.) alatta (Kóré alatt) és háza alatt a földet."

"
Minden dolog pusztulásra van ítélve, kivéve az Ő orcáját."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése