2010. augusztus 3., kedd

Korán - 12. József

Blablabla, faszombele.

"Bizony, mi ezt arab Korán gyanánt küldtük le." - nos, ez a korán amit olvasok se nem arab, se nem leküldték, és még a nyelvtan sem helyes.

"
Azzal, hogy kinyilatkoztatjuk neked ezt a Koránt, mi beszéljük el neked a legszebb történeteket." - pl.: APOKOLBANFOGTOKÉGNIÉSMIKORLEÉGETTRÓLATOKABŐRAKKORVISSZANŐÚJRAHOGYISMÉTLEÉGHESSENÉSFORRÓVIZETGOTOKINNIESZETLENEK.
Stimt.

"csillagot"? A többi fordításban bolygó szerepel. De persze mivel nyilvánvalóan nem 11 bolygó van a Naprendszerben, ezt nyilvánvalóan át kellett írni.
Amúgy hogy borul a Földre a Nap? Pici rajzolt kezecskével-lábacskával, vagy mi?
(Ez a Bibliai József-történet ugyanis, csak kicsit átírva.)

Jákób, József papája nem háborodik fel ebben a verzióban, ellenben sátánnak hívja a többi fiát - és embernek a jó kis muszlimkát. Micsoda meleg családi légkör!

Józsefnek van egy öccse, és úgy tűnik féltestvérei a többi testvérnek. Azok jól ki akarják hát nyírni Józsefet - ki tudja miért. Amúgy a családban a többi gyereknek nincs neve. Nyilván Jákób annyira kivételezett Józseffel hogy csak neki adott nevet xD
Ám az egyik azt találja ki: "
dobjátok őt a kútmélyébe, hadd szedje föl őt egy karaván!" ?????? Fat chance...

Ki is találják hogy legyen a dolog: elvinnék másnap magukkal játszani (tehát még mindenki 10-12 éves kis senki, gyerekek terveztek hát gyerekgyilkosságot).
Apuci nem engedi, mert hátha felfalják a kissrácot a farkasok. De miért nem merül fel benne ez a többi gyerekével kapcsolatban...?
Végül csak elmentek, bedobták a kútba, apucinak meg elpanaszolták hogy felfalta a farkas.
Na ez már nem csak az olvasónak egyértelműen gyanús, de apuci mégse csinál semmit, úgy dönt, kivárja mi lesz.

Hát mi lenne, sivatagban egyedül egy kút mélyén - előbb-utóbb szomjanhalsz.

Na persze itt azért csak jön a karaván. Mikor az meglátta a kiszáradt kútban a kölyköt ez volt a reakciója:
"Jó hír!" - mondta. "Itt egy ifjú van."
Na kész.

Mr. Egyiptomi vette meg rabszolgaként occsón, de rögtön a gyerekévé avanzsálta. És nem ám úgy mint a Tök alsó 2-ben mikor a fickót kisbabának öltöztetik, de nem ám!
Mindenesetre innen lett Józsefnek hatalma.
Nagykorúságára meg Mr. A-tól bölcsességet és tudást kapott masnival átkötve, vagy mifene.

A ház asszonya egyszer aztán rázárta az ajtót, mondván: Dugjunk!
József is igen kanos volt, de Mr. A. csúnyán nézett rá, ezért aztán mégse.
A házigazda hazajött épp mikor J-ről asszonybá letépte az inget. Vmi szolga aszondta ha elöl szakadt el a holmi akkor J. a ludas, ha hátul, akkor Mrs. Egyiptomi. Így az asszonyt jól megrótták, Józsefet meg kitűntették.
Hirtelen midnenki rabszolgaként kezdett tekinteni Józsefre, és szállt a pletyka Mrs. E-ről és az ő rabszlgájáról.
Erre Mrs. E. vacit rendezett, mindenki kést is kapott! Aztán bejött J., mire mindenki levágta a saját kezét, merthogy micsoda szép szál legényke! Rögtön de izibe mind meg akartk dugni egyszerre, és bár J. is kanos volt, de nem ment bele, így börtönbe csukták. (???)

Ott találkozott a két rabszolgával (?) akiknek álmot fjetett. Persze előtte amúgy Jehova Tanúi-módra még nekiállt térítgetni.

Keresztrefeszítés akkoriban???

A király kettős álma - József érdekes mdon viszont az elemzést iszákosságára való utalással fejezi be.

J. ügyét végre megtárgyalják. Az asszonyok meg sem próbálnak mást állítani mint ami volt, így nem tudom miért volt J. egyáltalán bezárva?

J-ből intéző lesz. Elvégre aki ért az álomfejtéshez, az bármire alkalmatos... vagy nem?

Hipp-hopp eljöttek J. testvérei. Természetesen nem ismerték fel J-t, de J. őket igen. J. jól megfenyegette őket hogy nix több gabona ha nem hozzák elé a testvérüket. (Mndjuk ez rögtön gyanús kellett volna legyen, de mindegy. Továbbá szó nincs éhínségről zsidóföldön.)
J. pluszban a ruhájukba a rabszolgáival - mert mostmár neki is voltak olyanok - visszatetette a testvérek által hozott pízt. Ami nekem megintcsak gyanús lett volna...
Jákób még azért se hajlandó elengedni az öcsikét hogy azok ingyen hoztak gabonát, de mikor megígérik (a testvérek nyilvánvalóan hazugok), akkor rögtön elengedi. A pízt mindenesetre megtartotta.

Hm, mikor azt mondja "tanítottuk őt", az azt jelenti hogy Mohamed olyan öreg...?

A kupadugdosós csalás is lezajlott.

Jákób továbbra se csinált semmit.

A fiúk megsértődtek hogy még mindíg csak Józsefre gondol, majd visszamentek újabb rakomány árúért.

Valahgy csak kiderült végre hogy József az József, Jákóbhoz hazavitték mérföldek tucatjain át az átizzadt pólóját az évtizedekkel ezelőtt eltűnt fiúnak, Jákób persze rögtön kiszagolta hogy hajjdejó neki. El is mentek Egyiptomba, ahol már József uralkodott, és most már vele együtt a családja.

Aki nem hiszi, járjon utána!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése